Tänään on liputuspäivä: Puolustusvoimain lippujuhlan päivä, jota vietetään marsalkka C.G.E. Mannerheimin syntymäpäivänä. Syntymästä tulee tänä vuotta tasan 140 vuotta.

634627.jpg

Ihmeellinen tämä lippumme: tämäkin liehuu vaikka miten kaukana, ainakin kahden pellon takaa, mutta niin vain erottuu maisemasta. Matkaa meidän pihasta lipputangolle on ehkä parisen kilometriä. Tätä kuvaa toki on suurennettu, mutta lippu kiinnitti huomioni ihan livenäkin ja sen takia sen kuvasinkin.

Edessä oleva pelto kylvettiin vasta viime viikolla, mutta nyt kaikki tuntuu lähtevän silmänräyksessä kasvuun. Lupiinitkin kukkivat jo, samoin nopeimmat rododendronit. Emännälle tulee siis kiire kasvimaalle. Aloitin lauantaina potun istutuksen, mutta sitten selkää alkoi särkeä sen verran että työ jäi kesken. Lisäksi rivit ovat kuin sian kirkkotietä, mikä rupesi sekin harmittamaan. Tänään pottumaa - ja moni muukin maa - on saatava valmiiksi. Toivottavasti erilaiset pikkuystävät eivät ole pistelleen kaikkia siemenperunoita parempiin suihin.

Meidän seurakunta sai uuden kirkkoherran ja kirkko oli eilen tupaten täynnä sanankuulijoita. Paikalla olin minäkin, vaikka muuten olen laiska rientämään kirkonmenoihin. Yksi asia jäi kaivelemaan: mikä on, kun vanhemmat tantat, joilla olettaisi olevan käytöstapoja, höpöttävät kaiken aikaa niin kirkossa kuin konserteissakin omia asioitaan? Nytkin kaksi akkaa - en paremmin sano - juoruili jostain nimeltä mainitsemastaan henkilöstä suhteellisen isoon ääneen, kun kirkkokansa jonotti ehtoolliselle. Ehkä joku muu olisi ihan oikeasti halunnut hiljentyä siinä jonossa seistessään? En voinut olla huomauttamalla, että ainakin höpöttäisivät hiljempaa. Silloin toinen täti - siis itseäni selvästi vanhempi - mainitsi hyvin loukkaantuneena, ettei usko ole siitä kiinni. Ehkei hänen, mutta minua se ainakin häiritsi suuresti, olkoon vaan tiukkapipoisuutta. Ja vaikka eilisten kirkonmenojen ilmapiiri oli valoisa ja iloinen, niin oli se niinkin harras, että olisi luullut tätienkin sen tajuavan. Tai he olivat sitten niin "uskovaisia", että olisivat tosta noin vaan ohimennen käyneet haukkaamassa ehtoollisen jatkaakseen sitten kesken jäänyttä juoruiluaan.

Mutta nyt: pottumaalle, mars!

Jatkoa seuraa illalla kello 20.45

Juu, nyt on monenlaiset yrtit, potut, sipulit, herneet, pavut ynnä muut hörselöt maassa. Toivokaamme heille kasvua ja menestystä. Olemme ahertaneet uutterasti koko päivän ja nyt on hyvä mieli ja kipeä selkä. Tämä lähtee paistamaan sikapossun suikaleista ja viikonloppuna jääneestä riisi-vihanneksesta jotain risoton tekelettä iltaruoaksi.

Vielä äkkiä yksi editti: Käki kukkui kultarinta. Sitä epeliä en ole kuullut näillä main moneen vuoteen. Itse Maskun Hemminki ilmaisi sen näin: "Käed cuckuvat cuusistos, linnud laolavat haavistos, visertäin Suven virttä."