Tänään on tarkoitus jatkaa puutarhamaan kaivelua: aurinko paistaa ja se selvästi lisää intoa. Vaikka mistä sitä tänäänkään tietää, miten pian tulee vettä tai räntää taivaan täydeltä. Olimme eilen ostamassa terassille uusia puutarhatuoleja ja osuimme oikein mojovaan raekuuroon. Tuolit tietysti olivat ulkona, mutta mööpelikauppias nosti tyynen rauhallisesti pehmustetyynyn märälle tuolille, jotta pääsisimme koeistumaan.

Kärräsin jo tänään kasvimaan tekeleeseen kolme kottikärryllistä märkiä lehtiä ja vielä on ajatuksena tyhjentää sinne kompostia. Kaksi autoa oikein pysähtyi tien varteen ihmettelemään, mitä meillä kaivetaan! Lapsenlapsikin lupautui kasvattamaan jotain yhdessä mummin kanssa. Kun koulu loppuu, niin poika varmaan on aika paljon meillä.

Isäntä lähti tutkimaan kasvihuonemaailmaa, tarkemmin sanottuna hän pohtii perustuksen tekemistä. Vanha kotitekoinen kasvihuone viettää elämänsä viimeisiä vuosia. Jo viime kesänä sitä paikkailtiin aika tavalla ja nyt olemme siis suunnittelemassa uuden, tehdastekoisen hankkimista. Onkohan kenelläkään kokemusta siitä, miten järeä sen perustuksen pitää olla, siis minimissään? Isosta huoneesta ei ole kysymys, mutta ei senkään ole tarkoitus roudan takia hajota. Sementti- tms. pohjaa me ei varmaan kylläkään tehdä, mutta joku ratkaisu pitäisi keksiä. Vinkkejä kellään?