Nettiriippuvaisena ihmisenä tämä ukkospäivä on ollut yhtä tuskaa, kun on tietokone ollut suljettuna eikä oikein muutakaan tekemistä ole. Jyrinä alkoi jo puolilta päivin eikä loppua näy, vaikka juuri nyt aurinko yrittääkin vähän paistaa synkkien pilvien raosta. Ukkospilviä on ollut ihan joka puolella ja kun yksi on menettänyt voimansa, alkaa toinen jo puhista. Siksi piti tulla tännekin äkkiä käväisemään ja panna sitten taas kone kiinni. Saunakin on parhaillaan lämpiämässä. Ehtii sitten taas illalla ihmetellä salamointia ja jyrinää.

Samanlaista oli eilen koko iltapäivän. Mutta juuri ennen kuin lähdin sonnustautumaan yöpuulle, satuin katsomaan ulos ikkunasta. Siellä oli upea sateenkaari ja minä äkkiä kameran kanssa pihalle! Niitä oli kaksi... ja kolmaskin näkyi. Ensimmäinen kaari katkesi keskellä kirkkasta taivasta jatkuakseen toisella puolella yhdessä himmeämmän kaaren kanssa. Kaikki sain kuvattua, kunhan vielä saan siirrettyä tänne...  Tässä kuitenkin yksi näytekuva. Sateenkaaret olivat harvinaisen voimakkaan värisiä, mutta eihän värit tietenkään kuvassa toistu yhtä komeina.

1681519.jpg

Muita kuvia en nyt saa siirrettyä tänne - ja kun se saunakin odottaa. Olisikohan tuolla juurella padallinen kultakolikoita? Tai kolme padallista? Sateenkaaren syvällisempikin merkitys tuli mieleen, raamatullinen yhteys vedenpaisumukseen, niin upea tuo taivaan väritys oli.

1682441.jpg

1682440.jpg

---- Pakkohan tänne oli yötä myöten vielä tulla näitä sateenkaaria lisäämään. Tämän oikeanpuoleisesn erottamiseen tosin jo tarvitaan mielikuvitusta, mutta kyllä siellä oli.  

Vettä tosiaan on ropsutellut koko iltapäivän, joten ei tarvitse huolehtia muusta kuin kasvihuoneen kastelusta eikä siitäkään välttämättä joka päivä. Eilen hain ensimmäiset omat kasvihuonemansikat ja tänään vanhalta huoneelta ensimmäiset kasvihuonevatut. Samalla tarkastin sipulimaan, jota joku eläväinen on käynyt vähän kääntelemässä. Sade uhkasi, joten muutamat sipulit jäivät toistaiseksi juuret ylöspäin. - Ukkonen taitaa taas lähestyä eli nyt kone kiinni ja äkkiä kylpyyn! Mukavaa perjantai-iltaa!