Kesäkurpitsat kasvavat lämpöpenkissä ja voivat tällä hetkellä erittäin hyvin. Arvelin jossain vaiheessa, että penkki on niin typpipitoinen, ettei kasvata muuta kuin isoa lehteä jänöjussin suojaksi ja ruoaksi. Siellä katveessahan tuo asusti, mutta ei ole näyttäytynyt moneen päivään. Syynä voivat olla esimerkiksi  koirat, joiden isännät ja emännät antavat piskien ravata irrallaan.

Aamulla taivas oli niin uhkaavien pilvien peitossa, että melkein juoksujalkaa kävin hakemassa kesäkurpitsat talteen ennen kaatosadetta. Sanomattakin on selvää, että sadetta ei tullut ja aurinko helottaa täydeltä terältä. Pilvistä ei ole tietoakaan, mutta tuulee kyllä aika voimakkaasti, joten säätila voi tietysti muuttua moneen kertaan ennen iltaa. Toisaalta kurpitsat olivatkin jo täysin poimintakelpoisia. Tällaisia:

830099.jpg

Kyllä näitä kelpaa nakertaa. Toistaiseksi olen vain viipaloinut niitä sellaisenaan leivän päälliseksi, mutta jos kukkien määrästä voi tulevia satonäkymiä ennustaa, niin pian saan alkaa suunnitella oikeita ruokiakin. Paistos- ja pataruokia olen yleensä tehnyt.