Koiralla on ollut maha sekaisin koko viikon, ressukalla. Haimme eilen eläinlääkäristä lääkkeet ja kuuri tuntuukin tepsivän. Eilen pistimme pillerit suuhun menetelmällä suu auki - suu kiinni. Tänään koirakulta yllätti ja otti lääkkeet suoraan kädestä, yhden kerrallaan,  ja rouskutteli ne ohjeen mukaisesti.

Toivottavasti tämä mahavaiva on vain jotain epämääräistä pöpöä, joka on nyt hoidettu. Missemme on jo 10-vuotias. Nyt on jo sekin pelko, että jotain vanhuudenvaivaakin tulee. Nämä isot koirat eivät elä kuulemma kovin vanhoiksi ja onhan tämä jo ihmisen iässä 70-vuotias, mutta reipas mummo edelleen. Kohtuleikkaus oli pari vuotta sitten, joten onneksi ei enää sitä vaivaa ainakaan tule. Mutta koiran suuhun voi päätyä yhtä sun toista ulkona.

563078.jpg 

Keli näyttää kovin kostealta tänäänkin. Saattaa sataa, kun oikein tarkkaan katson ikkunasta ulos. Kun eilen siirsin kohopenkkiini puolilahon kompostin päälle satsin kuivaa turvetta, niin sille kastuminen ainakin tekee hyvää. Penkkini alkaa siis olla viimeistelyä vaille valmis. Päällimmäinen kerros on ruokamultaa ja sitä ei vielä ole ehditty hankkimaan.  

Lisäys sen jälkeen kun vaihdoin sivupohjaa:

Hyppivätkö nämä pohjalla olevat tähdet teidän silmiinne? En itse huomannut niitä ennen vaihtoa ja tämä tuntui muuten kivalta: ei vielä liian kesältä vaan just tähän sateiseen ja kylmään keliin sopivan väriseltä. Vaihdan, jos tähdet vilistävät silmissä.