Eiliseltä kauppareissulta ostimme puoleen hintaan kaksi pakettia viimeisen myyntipäivän nakkeja ja säkillisen pakastevihanneksia plus pienen pussin keittojuureksia. Vihanneksia siis oli yhteensä 1, 2 kiloa. Kun nakit olivat tavallista maustetumpia ja lähtöhinnaltaan tavallisia kalliimpiakin eli juusto- ja chilinakkeja, ei keittoon tarvittu mausteeksi muuta kuin vähän pippuria suoraan myllystä. Liemi oli kalkkunalientä, jota vielä jäikin pakastimeen ainakin kahden sopan tarpeiksi. Muuten lintu on jo pistetty poskeen viimeistä murua myöten.

Eilisistä tykötarpeista siis syntyí iso padallinen erinomaista nakkikeittoa, josta tänään lämmitetään annokset nakkipataa. Hintaa vähintään kahden päivän ruoallemme eli neljälle, viidelle annokselle tuli 5 euroa ja 10 senttiä. Luultavasti nimittäin syön padasta vielä yhden lounaankin.

Lämmin keitto tai pataruoka tuntuu aina talvella hyvältä, mutta nyt erityisesti kun kummallakin on tunne alkavasta flunssasta. Lihaksia vähän särkee ja minulla myös päätä. Se voi johtua blogistania- ja kutomispuuhistakin.

Mies lähti äsken asioilleen ja lupasi samalla käydä hakemassa postista Lizan lähettämän lankapaketin. Kiitos avusta! Iltapäivän jännitysmomenttina on nyt paketin avaaminen ja värien tarkastelu. Ajattelin kutoa molemmat hihat niin korkealle kuin vanhaa lankaa riittää ja jos sitten on pieni tai vaikka isokin sävyero, niin keksin jotain eli teen siitä tehokeinon hihoihin. Toinen hiha on jo melkein kainalossa ja toinenkin hyvässä vauhdissa, joten ei ihan ihme jos niskat on kipsissä.