Kun meillä minä olen ainoa kakun- ja makeansyöjä, niin ajattelin säilöä juhannusmansikat hyytelön alle, jotta säilyisivät. Tämä on aikuisten kakku, koska maut ovat aika voimakkaat ja päällikerros tehty siideristä. Resepti on itse kehitetty ja huolellisen pohdinnan tulos!

Tein taas kakkuun suosikkini keksimurupohjan, mutta tällä kertaa ostin Digestive ruiskeksejä. Pohja syntyi noin 125 grammasta eli vähän yli puolesta paketista murustettuja keksejä ja noin 50 grammasta oivariinia. Keksipohja on helppo ja vaivaton tekaista.

Pohjan päälle keitin pienen raparperihyytelön: puoli litraa eli 3-4 pilkottua raparperinvartta, 2 dl vettä ja 3/4 dl hillosokeria, keitin ohjeen mukaan ja kaadoin varovasti pohjan päälle. Yhtään ei haittaa, vaikka se vähän vajoaa ja sekoittuu keksipohjan joukkoon. Nyt pohja kuitenkin sai  jäähtyä ja hyytyä ennen kuin kaadoin seuraavan kerroksen eli kermahyytelön.

Vispasin 2 dl mansikanmakuista kermaa vaahdoksi, lisäsin siihen puoli desiä tomusokeria, teelusikallisen vaniljasokeria ja 200 g maustamatonta tuorejuustoa. Olin jo liottanut 4 liivatelehteä, jotka liuotin noin puoleen desiin kiehuvaa vettä, mausteena vähän sitruunanmehua, jonka sekoitin lopuksi joukkoon. Hyytelö saa hyytyä ainakin tunnin verran jääkaapissa, tietysti sen jälkeen kun olin kipannut sen kakkuvuokaan. Sinä aikana ehdin tehdä itselleni vihdan juhananussaunaan ja hakea kukkia maljakoihin.

Seuraava vaihe: asettelin mansikat puolikkaina hyytyneen hyytelön päälle. Kakku taas kylmään ja tein siiderihyytelön, joka saa jäähtyä ja vähän hyhmettyä ennen kuin varovasti asettelin sitä mansikoiden päälle. Hyytelöön otin neljä liivatelehteä ja 4 dl raparperin makuista light-siideriä. Liuotin liivatteet pieneen tilkkaan kuumennettua siideriä ja sekoitin sitten loppujuoman joukkoon. Tämän hyytyminen kesti jonkin aikaa, itse asiassa aika kauan, mutta kannattaa rauhassa odottaa, sillä muuten se liruttaa mennä läpi kakun. Tässä välissä ehdin hyvin silittää muun muassa pöytäliinan tuvan pöytään ja miehelle paidan.

Tässä sitä sitten on, pala meidän aikuisten juhannuskakkua:

681648.jpg

Kakku olisi mielellään saanut olla yön yli vuoassa, jotta se olisi kunnolla hyytynyt. En kuitenkaan malttanut jättää aattona kakkua maistelematta. Lasten versiosta voi raparpein jättää hyvin pois ja siiderin tietenkin korvata jollain vaalealla mehulla.