Olen juuri menossa saunaan, mutta kipaisin vielä äkkiä antamaan viikonlopun lukuvinkkiä. Tänään ilmestyneessä Talouselämässä (nro11) oli runsaasti luettavaa, itselläni osa vielä lukemattakin. Tämä on mainoskatko: kannattaa piipahtaa tutkimassa nettilehteä. Ainakin jos oopperan nykytila, johtaminen ja talous kiinnostaa, niin siitä löytyy valaiseva juttu, jossa myös tehtiin vertailua Helsingin kaupunginteatteriin ja Lahden sinfoniaorkesteriin. Toinen, johon pysähdyin, oli Sivullisen eli tohtori Raili Moilasen kolumni "Ikäasenteet muuttuvat hitaammin kuin ikä". Moilanen on Jyväskylän yliopiston johtamisen yliassistentti ja ikäjohtamisen dosentti.

Tässä sitaatti Moilaselta: "Suurin osa vanhemmista työntekijöistä on tai voisi olla tuottavia, joustavia, luovia, kunnianhimoisia ja oppimishaluisia. Esimerkiksi vaativissa asiantuntijatehtävissä kokemus lisää tuottavuutta. --- Yleensä oppimista ja luovuutta voi aktivoida hyvässä työyhteisössä hyvän esimiehen tuella.

Kielteiset ikäasenteet kuitenkin ohjaavat käyttäytymistämme. Arvostus ja asenteet ovat keskeisiä työssä jaksamisessa ja jatkamisessa. Suhtautumalla kielteisesti luomme kielteisiä toimintamalleja. Suhtautumalla myönteisesti ja kannustavasti luomme onnistumisen ja kehityksen positiivisen kehän." 

Joopa joo, tuo kannattaa lukea muidenkin kuin ikääntyvien. Me ikääntyväthän tuo tiedetään itsekin ;-)  Ja nyt lähden saunaan!