Tämä loska ja räntä varmaan kuuluu maaliskuuhun. Minna Canthia juhlivat siniristiliputkin varmaan likoavat märkinä ja masentuneina saloissaan. On Juuson ja Joosepin päivä, mutta näköjään myös Josefiina viettää nimipäivää.

Katsotaanpa, mitä viisautta suosikkini Kustaa Vilkunan Vuotuinen ajantieto lupaa tälle päivälle.  " 19. on Joosepin päivä. Sanotaan, että ´kirkas Joosepin päivä antaa hedelmällisen vuoden´ tai ´Juosepin päivänä jos päivä paistaa, niin siit tulloo hyvä kesä´(Säkkijärvi). Sen tienoille karjalaisten mukaan satuu myös talven viimeinen pyry. ´Talven suuremmista puruista sanotaan olevan viimeisen Juosepin purku; se on Juosepin päivänä tahe vähän ennen tahe jälkeen´. " Pyryn ennustaminen toivottavasti pitää paikkansa, mutta eipä tunnu hedelmällinen vuodentulo kovin todennäköiseltä ainakaan näiden ennusmerkkien mukaan.

Vaalit sitten tuli valvottua ja hyvällä mielellä kömmimme nukkumaan. Oma ehdokkaammekin pääsi kirkkaasti läpi. Vaikka edustankin ns. vanhempaa ikäluokkaa enkä missään nimessä itse halunnut äänestää pikkulikkoja tai -poikia, ihmettelen silti yli kuuskymppisten saamaa äänivyöryä ja toisaalta viisikymppisten kansanedustajien katoa. Olisi ilman muuta hyvä, että eri ikäluokat ja tietysti kumpikin sukupuoli olisivat edustettuina, mutta ehkä jotkut eläkeläiset olisivat jo voineet siirtyä hyvin ansaituille eläkepäiville... Naisten osuus sentään kasvoi jonkin verran.

Oman ääneni annoin noin nelikymppiselle, jonka oletan jo nähneen ja kokeneen maailmaa eri kanteilta. Ainakin hänen oman bloginsa mukaan arvot ovat aika samat kuin itselläni. Edustajani ei valitettavasti ole oman kylän edustaja, joten toivon, että hän näkee avarasti ja laajasti yli koko maakunnan. Potentiaalinen oman pitäjän kandidaatti tukijoukkoineen ei valitettavasti vaikuttanut minun pirtaani tarpeeksi "aikuiselta", joten ääntäni hän ei saanut. Eikä kyllä tarpeeksi montaa muutenkaan.