... sitten Kynttilänpäivä. Helmikuun alun nimipäivärimpsu on minusta aina ollut kiehtova ja kevättä enteilevä. Tässä kukat kaikkien kävijöiden iloksi ja erityisesti päivän sankareille:

361866.jpg

Tuttavapiirissäni ei taida olla yhtään sellaista Riittaa, Aamusta ja Valosta nyt puhumattakaan, jolle erityisesti osoittaisin kukkaset.

Tosiaan, päivä on pidentynyt ja kevättä on ilmassa. Helmikuu on jo jotain muuta kuin tylsä tammikuu! Kevään lapsena alan ehkä virkistyä - johonkin tarpeelliseen pian ryhdyn rupeamaankin. Tietysti huominen täysikuu valaisi jo eilen illalla tanhuat niin, että ilta-aterialla oleva pupujussi oli kuin tarjottimella, kun sitä ikkunasta tarkkailin. Näistä iltavieraista olisi hauska saada kuva, mutta eipä tuo onnistu mitenkään. 

Täysikuu yleensä valvottaa minua. Eilen nukahdin nopeasti, joskin asiaa edistivät luultavasti lämpöiset yösukat ja virkattu, lämmin varapeitto. Meillä makuuhuoneiden lämpötila on aika matala. Isännällä on vielä paljon kylmempää kuin minulla ja siksi onkin hyvä, kun kummallakin on oma sänkykamarinsa. Varustauduin lämpimiin yöuniin erityisesti siksi, että selässä on parina yönä ja päivänäkin "joku" vihlonut. En osaa arvioida mistä on kysymys, vaikka paikallistan kipukohdan. En käsitä, onko kyse kipeästä lihaksesta, mahdollisesti keuhkoista vaiko jostain sisäelimestä. Kyse voi olla myös alkavasta flunssasta, sillä sitä on ilmassa. Tytär ja Lapsenlapsikin kuulemma sairastavat parhaillaan.

Lukukokemuksistani en ole päässyt kirjoittamaan pitkään aikaan, mutta kyse ei ole siitä, etteivätkö kirjat olisi kuluneet käsissä. Luin Mannerheim-kirjan, mutta sitten rupesin hakemaan vertailevaa kirjallisuutta. Marskin omat muistelmat lyhennettynä laitoksena löytyi hyllystä - en muistanutkaan että teos on meillä. Edellisten rinnalla olen lukenut myös muutama vuosi sitten ilmestynyttä Lehmuskoskien  kirjaa marskin ruokapöydästä. Siinä on upeiden kattauskuvien ja ruokaohjeiden lisäksi paljon mielenkiintoista henkilöhistoriaa. Totta kai, yhteiset lähteet kun on, teoksissa kerrataan samoja asioita.

Palaan näihin teoksiin vielä uudelleen, kun on myös tekijöiden nimet käsillä. Nyt lähden hakemaan kaulaliinan kaulaani ja keitän samalla kupillisen hyvää rooibos-teetä. Sen pitäisi parantaa tunnetut ja vieraammatkin taudit.