Ihan ensimmäiseksi kiitoskukat Lizalle, joka lupasi käydä katsastamassa ja myös ostamassa minulle Jussi-lankoja. Olepa hyvä!

361866.jpg

Tämä kimppu on ikään kuin kierrätyskamaa, sillä kuva oli hyvässä tallessa tasan vuoden takaa isäni 85-vuotispäiviltä.

En ole joulun jälkeen vielä raaskinut ostaa kukkasen kukkasta, kimpusta puhumattakaan, kun joulutähdetkin ovat vielä täydessä kukassa. Samoin mieheni saama toinen orkidea, tuo jota sinäkin voit ihailla, on vielä hengissä. Toisesta kukka putosi heti. Ajattelin jo panna omaan synttärikutsukortteihini - jos sellaisia teen - maininnan, että ei orkideoita, kiitos. Meillä ei kerta kaikkiaan valo riitä, vaikka muuten yritän heitä hoitaakin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

Huomenna menemme juomaan isän synttärikahvit. Varmaan osa perillisistä oli jo tänään kakkukahveilla, mutta huominen sopii meidän ohjelmaamme paremmin ja kuulemma myös veljeni perheineen on silloin paikalla. 86 vuotta on korkea ikä ja on ilo mennä onnittelemaan, etenkin kun näitä tapauksia ei välttämättä enää niin monta ole edessä. Isä onkin nyt "suvun vanhin", kuten nuoremmat serkkupoikansa vuosi sitten huomauttivat. Ja minä taidan olla seuraavasta polvesta vanhin.

Nyt minulla on sauna lämpiämässä ja pussillinen uskomattoman ihania wienermunkkeja odottamassa. - Meidän kaupassa käy leipäkauppias jostain Tampereen puolesta, olisiko Ylöjärveltä mahdollisesti, aina perjantaisin myymässä todella hyviä leipiä ja myös makeita leivonnaisia luultavasti eri leipomoista. Näihin munkkeihin olen ihan hullaantunut. Kun kysyin äijältä, mikä tekee munkista wienermunkin, niin eipähän osannut vastata. Nämä tietysti ovat täydellisen sopimatonta syötävää minulle, mutta sallin tämän lankeemuksen, kun joudun viettämään iltaa yksikseni. Mies tulee harkoistaan vasta joskus lähempänä puolta kymmentä.

Munkit, sauna ja käsityö siis odottavat, joten en välitä setviä esimerkiksi päivänpolttavia uutisia tällä kertaa sen enempää. Hävetköön ja kiehukoon omissa liemissään niin doping-urheilijat kuin eduskunnan ahdistelijatapaukset. Kummatkin arvattavasti ovat viattomia siihen asti kunnes toisin todistetaan... Hyvää viikonloppua kumminkin kaikille!