Niin se talvi sitten jäi tulematta, kai, kun ollaan jo maaliskuussa. Äsken tosin tuuli puuskittain aika ilkeästi, kun äkkipäätä käytiin koiran kanssa kävelyllä. Niin tuulee tuossa otsikkokuvassakin, jonka keskellä hyrrää Medi-Helin helikopteri. Yritin moneen kertaan vaihtaa kuvaksi mehevää mangotortun kuvaa siksi, että luontokuvat ovat tänä talvena aina vääriä. Lumikuvia silloin ei ole yhtään lunta ja päinvastoin. Jotain on jossain vialla, kun en saanut siirrettyä kuvaa galleriasta, en vaikka miten yritin. Siis tätä kuvaa, jossa esiintyy viikko sitten tekemäni mango-valkosuklaakakku. Söin tänään viimeisen palan.

1333707.jpg

Kakusta tuli mieleen sana "herkutella" Sitä aiomme tehdä illalla. Kaupan lihatiskissä esiintyi kaninkoipia sellaisenaan ja marinadissa. Kun en ole kania koskaan syönyt, en tosin jänistäkään kuin kerran, niin päätimme kokeilla. Tämä on lihakauppiaan mukaan päivän trendikkäintä ruokaa. Tiijä sitten sanoa, mutta pianhan tuon tiedän. Kummallekin varattiin oma koipensa. Eetu, joka oli jostain ilmestynyt puolikesy pihakani, joutui ilmeisesti ketun paistiksi jo niin monta vuotta sitten, että ei tule ikäviä mielleyhtymiä siitäkään.

Purin sitten juhlaneuleen tekeleeni ja aloitin alusta, vaikka takakappale ja etukappaleetkin olivat jo melkein valmiit. Pintaneule oli tosin koristeellisen kaunista, mutta kaikki virheet näkyivät ja kun siinä oli langanjuoksuja etupuolella, olisin niistä varmaan tarttunut kiinni joka oksaan, jonka ohi kävelen. Sitäpaitsi neule oli jo ollut tarpeeksi kauan käsityöämpärissä odottamassa, joten purkaminen ei tehnyt yhtään kipeää.

Nyt jakunmalli on yksinkertainen, samoin pintaneule ihan tavallista yks oikein, yks nurin eli helmineuletta. Olen parina yönä miettinyt raidoitusta tai jotain muuta konstia, jolla saan Bambu-langan riittämään. Lankaa nimittäin on tarpeeksi, mutta monen värisenä, on beessiä, pinkkiä, suklaanruskeaa ja pari kerää farkunsinistäkin. Tänään tilasin Novitalta beessiä lisää. Teen ehkä yksivärisen jakun ja jos ehdin, niin alle raitatopin noista muista väreistä.

Isäntä soitteli vanhoja ikivihreitä, mm. Beatles-sävelmiä ja vähän vanhempiakin, jotain 50-luvun hittejä. Nyt hän taisi lopettaa. Eipä minullakaan sen kummempaa tällä erää. Näkemiin ja kuulemiin!