Ihanan aurinkoista, vaikka pakkasta onkin aika tavalla. Nytkin iltapäivällä on vielä lähemmäs 10 pakkasastetta. Eilen tuuli lisäksi kylmästi. Tämän päivän tuulet selviävät pian kun lähden Missen kanssa kävelylle. Jo eilen sanoin miehelle, että nyt olisi aika ottaa värit ja paperit esille ja alkaa maalata. Keskitalven pimeys alkaa väistyä valon tieltä.

Valot ja varjot ovat upeita hangella. Lisäksi jänikset ovat viime yönä telmineet pihassa ja tampanneet leveitä polkuja. Kontrastia siis on - osaisipa sen vielä siirtää paperille sellaisena kuin mitä silmät näyttävät.

Varjoa on näköpiirissä muuallakin kuin hangella. Kun viime vuosi oli hyvä - todella hyvä ja kaikin puolin onnellinen vuosi, niin mietin, onko tästä sitten tulossa se hyvän kanssa vuorotteleva raskas vuosi. Aamulla kuulimme ikäviä asioita, jotka masensivat meitä kumpaakin emmekä tiedä, mitä vielä on tulossa. Onneksi kotiasiat ovat kunnossa, tuli sitten muuten eteen mitä hyvänsä. - Koira vinkuu siihen malliin, että on lopetettava näin surkeissa fiiliksissä. Aurinkokin taisi laskea, höh.