Minusta on mukavaa, kun kuukauden tekstit alkavat ensimmäisestä päivästä, oli asiaa tai ei. Nyt ei mitään erityistä ole ehtinyt tapahtua, paitsi että onhan kaksi kolmannesta kesästä takana. Onneksi yksi sentään on vielä edessä! Lapsosten koulu tosin alkaa täällä jo yhdestoista päivä, mikä on tosi aikaista. Enää viikko lomaa, voi-voi. Luultavasti tytär siten huokaisee helpotuksesta, kun tietää että poika on ohjelmoitu muuallekin kuin yksin kotiin tietokoneen eteen. Olisihan hänellä tietysti mahdollisuus pyöräillä mummilaan vaikka joka päivä, mutta ei pakolla.

Itsekin olen istunut tänään tietokoneella kuin tatti. Olen etsinyt netistä tiettyjä kirjoja, löytänyt ja tilaillutkin niitä. Osittainen auringonpimennys ilmeisesti olisi tänään näkynyt oikein hyvin etelä-Suomessakin. Mutta kun ei ole hitsarinlaseja, niin ei ollut aurinkoon katsomista. Iltapäivälle lupailtiin vielä ukkosta - jaa, pyykit ovat unohtuneet koneeseen. Olisivat varmaan nekin jo ehtineet kuivua, jos emäntä olisi aikanaan ripustanut ne narulle...

Pesukoneessa on uuteen kertaan sama aamutakki kuin eilenkin, joten siitä tulee varmaan todella syväpuhdas. Nimittäin tänäänkin sattui vahinko, kun kaadoin taas aamulla osan mehulasin sisällöstä päälleni. Ulko-ovi heilahti sen verran lähelle, että minä myös heilautin vaistomaisesti tarjotintani. Tästä vahingosta en aio mainita mitään talon isännälle, kun tiedän että hän minua kutsuisi toheloksi. Kuten tietysti olinkin. Harkitsen jalkalasin vaihtamista tukevaan ja matalaan jalattomaan... tai aamupalan kuljetusta kahdessa erässä. Ehkä.

Aamupala ulkona on ylellisyyttä, mutta siitä ehkä joudun luopumaan ensi viikolla joksikin aikaa. Parvekkeen katon remontti nimittäin alkaa maanantaina. Timpurit olivat etukäteen sitä mieltä, että projekti on pieni. Saas nähdä, mitä yllätyksiä on vastassa, kun he purkavat vanhat katteet. Karmeaa myös ajatella, että ukot ovat jo seitsemältä ovella aloittamassa töitä. Olemme tottuneet piiitkiin aamu-uniin. Minäkin usein katson aamu-uutiset, mutta kömmin sen jälkeen uusille unille.

Vieras ääni kuuluu ulkoa, paras lähteä katsomaan kuka siellä on...