Aloittelin kirjoitelun aamupäivällä vähän ennen puolta yhtätoista, mutta samaan aikaan alkoi ukkosmyrskykin. Ei olisi tarvinnut tarkistaa säätiedotusta, sillä taivas tummeni hetkessä ja minulle tuli kiire sulkea tietokone. Minulla oli toimeksianto herra mieheltäni kopioida tiettyjä asiakirjoja ja sen tein vielä äkkiä varmuuden vuoksi, kun ei koskaan tiedä miten nämä laitteet suhtautuvat ukkoseen. Siksi nytkin tulin tarkastusmatkalle, lukemaan uutisia ja tietysti samalla raportoimaan säätilanteesta.

Ukonilma kesti noin kaksi ja puoli tuntia ja eteläisen Suomen taivaalla on kuulemma salamoinut peräti 7000 kertaa. Sen kyllä hyvin uskon, sillä koko ajan jyrisi ja tuntui kuin ukkonen olisi ollut joka puolella. Vaikka se kulki läheltä, ei salama sentään ihan lähimastoihin tai puihin ilmeisesti iskenyt. Vettä tuli tämän parituntisen aikana mittarimme mukaan 22 mm.

Me pääsimme helpolla, kun sähkötkin menivät vain noin sekunniksi poikki ja kaikki koneet näyttävät toimivan. Paljon on kuitenkin tullut vahinkoa ja tuhoa eri puolilla, sähköt poikki isoilla alueilla ja vettä varmaan tulvinut kellareihin. Kirkkonummella on salama iskenyt mieheen - sitäkin asiaa tulin kiireesti tutkimaan, kun oma lapsi asuu siellä. Salama on lisäksi iskenyt useampiikin rakennuksiin ja ties mitä ikävää vielä luemmekaan. Kuulemma valtakunnalliset radiokanavatkin mykistyivät. Meteorologi jo huomautti, ettei suomalainen ukonilma juuri tästä pahene ja nyt se on matkalla Uudeltamaalta idän suuntaan. - Tässä taas saimme muistutuksen järjestelmien haavoittuvuudesta ja ihmisen pienuudesta.

Nyt siirryn jatkamaan reseptiäni, joka jäi aamupäivällä kesken.