Meillä rouva on tänään imuroinut hiki hatussa, on näet uusi imuri talossa. Ja voi veljet, että se on tehokas. Imuroin mm. yhden lattialle tipahtaneen lankakerän jämän oikein sujuvasti pönttöön. Voin nyt tällä yhden päivän kokemuksella sanoa, että tuli tehtyä hyvä ostos. Edellyttäen tietysti, että kapistus kestää käyttöä. - Kun postipoika tuli tänään kolmantena aamuna peräkkäin kantaen saman firman laatikkoa, niin me molemmat nauroimme niin, minä melkein maha kippurassa vielä senkin jälkeen kun olin raahannut laatikon sisälle.

Kunnon kansalaisena mies lähti heti viemään laatikoita kartongin keräyspisteeseen. En muistanut kysyä, pantiinko litistetyt pahvit lavalle vai johonkin häkkiin, mutta kuulemma maahan oli heitetty myös litistämättömiä laatikoita. Sen lisäksi joku oli katsonut asiakseen toimittaa pahvipaikalle lastulevyä ja kaakelilaattoja. Kumpikin olisi varmaan kelvannut kierrätyskeskuksellekin. Ihmettelen, että jos viitsii roudata kamat yhteen keräyspaikkaan, niin miksi ei saman tien oikeaankin?

Naapuri mainitsi nähneensä toisessa paikassa olevan kierrätysmoolokin vieressä pari viikkoa sitten telkkarinkin. Kaikkea kanssa! Eilen sitä ei enää kuulemma näkynyt, kun mies vei pienmetallia eli ruostuneita nauloja (jotka olin nyppinyt vanhasta parvekkeesta) ja yhden paistinpannun romun, joka kehtasi polttaa makkaratkin pohjaan. (Sain uuden tilalle, kun reklamoin.)

- Emme me sentään kaikissa asioissa mitään kunniakansalaisia ole, mutta vähitellen olen huomannut miehenkin asenteiden muuttuvan ympäristötietoisempaan suuntaan.  Minä olen kompostoinut jo ylikin 20 vuotta ja yritän kierrättääkin, mutta parantamisen varaa on vielä aika paljon.

775372.jpg

Tämä on rekvisiittakuva. Pikkuiset miinat ovat hevoskastanjan, niin mitä? Hedelmiä? Pähkylöitä? Siemeniä? Piikit ovat teräviä, jos niihin osuu astumaan paljaalla jalalla.

En ole varsinaisesti kirpputori-ihmisiä. Mies nyt ei varmasti laittaisi kirppisvaatetta päälleen, mutta minulle ne käyvät. Paras jakkupukuni, se jota käytän syntymäpäivillä ynnä muissa fiinimmissä tilaisuuksissa, on kirppariostos ja palvelee niin kauan kun päälle mahtuu. Olen vienyt Fidan kirppikselle eri vaiheissa paljonkin tavaraa ja ostanut myös, lähinnä astioita ja kirjoja.

Jatkoin vielä elämääni kunnon perheenemäntänä ja ompelin äsken pölkkärin suulakkeita varten oikein oman kassin, malliltaan olkalaukku. Siinä on yksi ulkotasku ja kolme lokeroa, mutta toimivuutta ei vielä ole testattu. Toivottavasti suuttimet mahtuvat lokeroihinsa. Kassin koko nimittäin määräytyi lähinnä kangastilkun mittojen mukaan. Vähän kyllä fuskasin olkahihnassa, jonka vain siksakkasin kaksinkerroin. Aikomukseni on ripustaa kassi siivouskaappiin ja mahdollisuus on myös kuljettaa sitä siivotessa mukana. Vanha imuri kuljetti suuttimia selässään, mutta tässä uudessa ei ole sellaisia mukavuuksia ajateltu.

Mukavaa viikonvaihdetta, erityisesti kaikille keihäsfinaalia jännittäville! Kuten aikaisemmista kommenteista voi havaita, niin ainakin IinesJ ja mm ovat hengenheimolaisia tälläkin alalla. Varmaan moni muukin kaappi-penkki-urheilija. Heippa!