Söimme kuin söimmekin pitkänperjantain kala-aterian. Pala kirjolohta oli ollut torstaista asti graavaantumassa, mutta varsinaisen ruoan ohje oli kotoisin kaupasta nappaamastani ruokalehdestä:

Chilinen katkarapu-munakasrulla.

Rulla oli hyvää ja se onnistui, mutta joitakin asioita olisi voinut neuvoa vähän paremmin. Tässä ohje ja vähän kantapään kautta opittua:

Ohje kehotti aloittamaan kananmunista. Vatkasin kuuden kananmunan rakenteen kevyesti rikki. Lisäsin sitten 5 dl maitoa, 1,5 dl vehnäjauhoja, puoli teelusikallista suolaa ja vähän pippuria. Näin ohje neuvoi.

- Tietenkin otin kuivalla mitalla ensin jauhot pussista ja vasta sitten maidon. Niin ei tietenkään olisi pitänyt tehdä, sillä jauhot jäivät pieniksi kokkareiksi, joita en millään meinannut saada vatkattua rikki. Hölmö minä! Seuraavalla kerralla teen tämän kuten pannukakkutaikinan eli sekoitan maitoon jauhot ja vatkaan kananmunat joukkoon yhden kerrallaan. Ja annan jauhojen turvoja jonkin aikaa ennen paistamista.

Ohje jatkuu: vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada munakastaikina pellille.

- No, joo. Olisi kannattanut sanoa, että ota sen kokoinen uunipannu tai iso vuoka, jonka saat vuorattua laidasta laitaan leivinpaperilla ja taittele siitä huolimatta leivinpaperin kulmat huolellisesti. Nyt nimittäin kävi niin, kun en viitsinyt tehdä vuokaa kahdesta paperiarkista enkä kiinnittää nurkkia nuppineuloilla, että löysä taikina hupsahti leivinpaperin laidan yli, sillä paperista taittelemani paperi ei ollut uunipannun kokoinen. Lisäksi pannua oli aika hankala asetella uuniin, kun piti varoa ettei taikina hulahda laidan yli tai paperin alle.

Paista 225 asteessa noin 15 min. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja jäähtyä. - Paistoaika piti paikkansa, mutta vedin kypsän mukkaan - sanoisin kyllä itse sitä pannukakuksi - suoraan leikkuulaudalle eli toista leivinpaperia on ihan turha tuhlata ainakaan tässä vaiheessa.

Täytteeseen tuli pussillinen katkarapuja, puoli paprikaa, pala purjoa, 200 g Kevyt-maustamatonta tuorejuustoa, 1/4 dl Thai Sweet chilikastiketta sekä desiä silputtua tilliä, Pirkka-tuotteita tietenkin, sillä ruokalehti oli kotoisin K-kaupasta.

- Tein kuten käskettiin, sulatin ja valutin katkaravut, mutta en hienontanut niitä. Ohjeessa oli 180 g katkarapuja, mutta luulen että meillä oli aika paljon enemmän. Sitten kehotettiin pillkomaan paprika ja hienontamaan purjo. Niin teinkin, mutta seuraavalla kerralla kiehautan ne pienessä vesitilkassa, sillä kumpikin vihannes oli vatsoillemme liian ärjyä raakana. Sitten kehotettiin sekoittamaan ainekset ja mausteet sekaisin tuorejuuston kanssa. Minulla oli katkaravun makuista tuorejuustoa. Chilikastiketta ehkä olisi voinut vähän lisätä ja ripotella pippuria mukaan.

Kun pohja oli jäähtynyt, levitin täytteen sen päälle ja käärin rullalle kääretörtun tapaan. Pohja rullautui nätisti, käärin sen leivinpaperiin ja ohjeen mukaan annoin vetäytyä tunnin verran jääkaapissa.

Ohjeen tekijä oli ajatellut tarjota "kääretortun" noin 5 cm:n viipaleiksi leikattuna, jolloin se riittäisi peräti 15 hengen alkupalaksi, mutta me kyllä selvitimme ainakin puolet rullasta kahteen pekkaan pääruokana.

Näillä kokemuksilla teen rullaa toistekin ja kokeilen täytteeksi vaikka kinkkua ja sieniä. Jos tuorejuuston korvaa paksulla sienimuhennoksella ja ripottelee rullan päälle juustoraastetta ja kuumentaa ennen tarjoilua uunissa, niin tästä tulee varmasti kiva pikkulämmin iltateen tai viinin kanssa tarjottavaksi.