Tein eilen maukkaudellaan itsenikin yllättänyttä pyhäruokaa, joka kuuluisi oikeastaan sarjaan hyvää ja helppoa. Ehdimme juuri ja juuri nauttia ruoasta, tai siis ravita itsemme ja lapsi, ennen kuin riensimme terveyskeskukseen. Siellä muuten on jo tänäänkin kertaalleen käyty verikokeissa, mutta varsinainen lääkärireissu on vielä edessä.

Niin, tämä ruoka. Harmillista, kun se oli eilen syötävä kiireellä. Ajatuksetkin tietysti olivat muissa asioissa kuin ruoassa, mutta toivottavasti tänään voimme nautiskella loput kaikessa rauhassa.

Muistelin, että on olemassa sellainen hieno ruokalaji kuin häränseläke Wellington, jossa filee kääritään voitaikinakuoreen. Meillä kääreessä paistettiin kalkkunanfileetä. Kun kalkkuna on usein aika kuivaa, niin näin tästä tuli erinomaisen mehevä ja tosi maukas.

Vakuumissa ollut kalkkunanfilee painoi 1,25 kiloa. Kuoreksi ostin Sunnuntai lehtitaikinaa, sitä joka on isoina levyinä. Paketissa oli kaksi 400 gramman levyä ja käytin ne molemmat. Taputtelin vuoan pohjalle ensin toisen ja sitten toisen, tietysti sulatetun levyn, mutta olisi ne tietysti voinut kaaviloidakin. Pohjasauman nipistin yhteen vuoan keskelle ja leikkelin vähän reunoja pois koristelutarkoitusta varten. Kalkkuna sitten vuokaan ja mausteet päälle. Ripottelin päälle vähän suolaa, curryä, paprikaa, valkosipulijauhetta ja ehkä siinä jotain muitakin mausteita vielä oli. Mustapippuria ainakin. Sitten käänsin taikinan liepeet päälle ja nipistelin saumat kunnolla yhteen. Kapeat koristenauhat liimasin kylmällä vedellä ristikkäin paketin päälle ja tällä virityksellä sai peitettyä rumaa liitoskohtaa. Lopuksi vielä pistelin haarukalla tasaisesti ilmareikiä. Paketti sai paistua miedossa uuninlämmössä eli 150 asteessa pari tuntia. Pinnasta olisi tullut kiiltävä, jos sen olisi voidellut munalla, mutta minä sipaisin loppuvaiheessa ihan vähän voinokareita päälle.

Kuvittelisin, että tällä tavalla myös joku riistaeläin, hirvipaisti, pupujussi tai lintu, voisi olla aika muhevaa ruokaa.

Lisäkkeeksi uunissa hautui samaan aikaan vuoallinen juureksia: 3 punajuurta lohkoina, yksi lanttu kuutioina, 4 porkkanaa suikaleina ja kolme sipulia lohkoina. Pinnalle vähän suolaa ja rypsiöljyä.