1248903010_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Ilta on tullut, Luojani, armias ole suojani. " Mikä sopisi paremmin maatalon emännän muistoksi kuin kypsyvä ohrapelto? Serkku soitti: ainoa tätini, äitini isosisko oli nyt lähtövuorossa.

Täti jäi minulle aika vieraaksi, sillä muistan vain hatarasti muutamat lapsuuden mustikkaretket Hämeeseen ja sitten jotkut nopeat tapaamiset nyt aikuisena vanhempieni syntymäpäivillä. Silti minulla on hyvin kauniit ja lämpimät muistot tädistä, erityisesti hänen kaunis, lempeä hymynsä. "Äiti kiitti loppuun asti, kiitos, kiitos, kiitos hyvästä hoidosta", kertoi serkku.

Sovimme, että veljeni menee huomenna kertomaan vanhemmilleni, tai oikeastaan isälle. Isä tietää varmasti, mikä on oikea tapa valistaa äitiä surusanomasta. Velikin kertoi muistavansa tädin samalla lailla, hyvänä ihmisenä. 

Veli arveli tapaavansa faijan aamulla marjapuskista. Yritin eilen teroittaa, että heidän ei pidä enää sählätä marjamehujen kanssa. Lupasin poimia meidän pensaista muutaman ämpärillisen ja mehustaa heillekin. Mutta kuka sitä nyt mukuloitaan uskoo, ei vaikka tämäkin penska on jo yli 60-vuotias. Mehumaija oli tosiaan kiireimmän kaupalla haettu veljeltäni. Ilmeisesti nyt on jo kaksi mehutehdasta käynyt täysillä kahdessa huushollissa. Poimin eilen heille yhden ämpärillisen punaisia, mustaviinimarjoilla ja vatuilla höystettynä ja tänään toisen. Jos puhtia riittää, minulla nimittäin, niin saatan poimia vielä kolmannenkin huomenna sillä aikaa, kun tänään kerätty satsi porisee maijassa.

Mutta ehkä näin onkin parasta: jos isä haluaa taittaa jalkansa tai kuolla marjapuskien vieressä kulkevaan pellonojaan tai vaihtoehtoisesti potaattimaalle, niin se ainakin on hänen oma valintansa. Apua on tarjottu ja annettu. Tämäkin taas todistaa sen, että kunto on parempi, kun saa näyttää pärjäävänsä.

Mies odottaa huomenna lääkäriltä soittoa. Jatkuva päänsärky alkaa huolestuttaa meitä kumpaakin. Toivottavasti se ei ole muuta kuin lääkkeistä johtuvaa. Eihän se tohtorikaan tietysti tuulesta diagnoosia tempaa, mutta jos epäilee pahempaa, niin kaipa kutsuu tutkimuksiin. Että tämmöistä täällä tällä kertaa.

--- Joko osallistuit kilpailuun? Voi ottaa osaa vain toiseen tai molempiin osioihin. Ohjeet edellisessä postauksessa, en jaksa nyt tällä hetkellä ajatella linkitystä, mutta muistuttelen ainakin asiasta. Vaikka laskurit pyörisi miten vinhaa vauhtia tahansa, niin kaikki pääsevät arvontoihin mukaan. Jos mä vaan keksin vielä ne lupaamani hienot palkinnot.