Meillä vappua vietetään kuten kevään ja työn juhlaa kuuluukin: kaivetaan kasvimaata. Aloitin eilen, jatkoin tänään ja työtä riittää huomisellekin. Tällä tuulella ei kuitenkaan tarvinne etsiä ylioppilaslakkiakaan esille. Kuten taisin jo mainostaa, kokeilen kohopenkin rakentamista. Kun siitä ei vielä ole kuvaa esittää, niin tässä iloinen oravaäiti:

553539.jpg

Nyt olen itse henkilökohtaisesti ja korkeimman omakätisesti kaivanut jo noin 1,5 m kertaa 3 metrin alueelta noin 25 senttiä turvetta, juolavehnää ja multaa sivuun. Tai oikeammin sanottuna suurin osa on vielä tässä kuopassa ja seuraava työvaihe on heitellä mainitut ainekset kuopan ulkopuolelle, tasoittaa pohja alkaa rakentaa ikään kuin kompostia nurinpäin. Pohjalle pannaan seuraavaksi kerros risuja, mutta siihen työvaiheeseen pääsen aikaisintaan huomenna. Mieskin oli eilen auttamassa, mutta lupasin itse tehdä tämän viritelmän kun ihan itse keksin sitä halutakin. Huomenna jatkan, jos jaksan. Selkään tämä ottaa ihan hirmuisesti ja tauon paikka onkin vähintään vartin välein. Mutta toivotaa, että hitaasti hyvä tulee.

Otamme vappua vastaan kotosalla kaksistaan ilman suurempia juhlamenoja. Pullo Sibelius-kuoharia kuitenkin on jäähtymässä ja viiniäkin on varattu. Tänään napostellaan marinoituja katkarapuja ja ehkä myöhemmin illalla voimme keittää nakkeja, siis mahdollisimman yksinkertaista syömistä. Perunasalaattikin oli tarkoitus tehdä, mutta unohdimme eilen keittää pottuja. Huomenna paistetaan ankanrintaa, jollaista emme ole koskaan ennen tehneet. Se maksoi maltaita, mutta päätimme, että kerran elämässä sekin on kokeiltava.

Hauskaa Wappua!