Luonnon herääminen on ihmeellinen asia. Kuvaaja ei ehdi perässä kulkea, kun lipstikka kasvaa vauhdilla, samoin kaikkien puiden ja pensaiden lehdet ja nuput. Onnenpensas jo kukkiikin, vaikka vaivalloisesti.

Pihalla on muutenkin ollut vilskettä. Oravanpojat tekevät varovasti tuttavuutta ulkomaailman kanssa, vaikka ovatkin vielä aika arkoja. Fasaani kiljuu kuten ennenkin. Meille ei ole selvinnyt, onko tämä morsianta etsivä poikamies ja perhettään suojeleva perheellinen kukko. Tikka kolkuttaa yhtä tiettyä linnunpönttöä, koska siitä lähtee ilmeisesti sen mielestä hyvä ääni.

Kuvasin tietysti tikkaa ikkunasta käsin ja sainkin aika kivoja kuvia. Yhtäkkiä rupesi pihalla tapahtumaan. Tikka jatkoi rummutustaan, mutta fasaani kaahotti hirmuista vauhtia pihan poikki. Varis vaakkui ja lenteli levottomana. Se oli musta kissa, joka kiisi (vai kiiti?) hirmuista kyytiä pihan läpi kohti pellon laitaa. Pellonojassa tai ojanpenkoilla on pesä luultavasti ainakin fasaanilla. Se selittäisi kukon hätääntymisen. Myös varis jäi kannon nokkaan istumaan ja vahtimaan kissaa. Katti meni sellaista vauhtia, että ehkä joku näistä pihalinnuista oli vauhdittamassa sen menoa, vaikken huomannutkaan mikä. En saanut siitä kuvaa, mutta metsästysmatkasta oli varmaan kysymys.

Kenties nämä irrallaan kulkevat, muutenkin hyvässä lihassa olevat kotikissat lähetetään ulos ovesta, näet haukkaamaan raitista ilmaa. Ei varmaan olekaan niin läskiä kissaa ettei se jaksaisi juosta paistin perään. Tämä yksilö ei ollut talon alle majoittunut Merirosvo, vaan joku Kokomusta. Ulkonäöltään tuttu mirri tämäkin. Ei minulla kissaa vastaan mitään ole, sehän vain toteuttaa omaa luontoaan. Sen isäntäväki on sitten toinen juttu.

Kävin päivällä lääkärissä ja siinä olikin tälle päivälle tarpeeksi ohjelmaa. Yöllä on satanut sen verran ja on aika kylmääkin että kummankaan ei tehnyt mieli lähteä ulkotöihin. Lääkärissä ei tapahtunut mitään sen ihmeempää, sain hyviä neuvoja ja hoito-ohjeita, lääkitystä sekä lähetteen labraan. Eli luonto herää vauhdilla, me ihmiset vähän hitaammin. Kevät on ihana vuodenaika, sanoo tietysti kevään lapsi.