Tiskikoneen toimintaa valvotaan edelleen. Joillakin kerroilla se suvaitsee pestä kuten kuuluu, toisinaan pitää antaa vähän vauhtia ohjelmakoneistolle. Seuraamme tilannetta eikä huoltoliikettä näin jouluiseen aikaan olisi varmaan saanutkaan liikenteeseen. Usein koneviat sattuvat peräjälkeen, kun laitteetkin, meillä ainakin, ovat suunnilleen saman ikäisiä.

Eilen sitten seuraava kone eli tietokone jämähti paikalleen. Minä, joka en todellakaan ymmärrä tämän laitoksen konehuoneesta yhtään mitään, räpläilin erilaisia nappuloita ja ehkä tein vahingossa uusia säätöjäkin. Nettiyhteys ja ilmeisesti muutkin ohjelmat toimivat, mutta mitään ei tapahtunut, paitsi että kone sanoi "ping". Ajattelin soittaa tekniseen tukeen vasta tänään jos kone ei itsekseen yöllä tervehdy. Onneksi en pitänyt kiirettä, sillä ensin huomasin hiiren ja näppiksen olevan jotenkin jumissa ja ajattelin, että vika on niissä. Uudet nyt ostaa vaikka lauantaina Prismasta. Seuraavaksi satuin huomaamaan, että myös alt-kytkin oli jumissa. Ilmeisesti vika on nyt korjattu. Kun vapautin hänet, niin taas alkoi tietokone laulaa ja pääsin yöllä kommentoimaan tuttujen blogeihin.

Yöllä sen takia, että minä täti valvoin. Lapsenlapsi valitti jo joulupäivänä mahaansa, mies sen jälkeen ja pari päivää sitten minä myös. Samaa tautia varmaan podetaan. Miehellä vaiva on jäänyt pelkkään nipistelyyn, mutta minä sain eilen oikein kunnon mahataudin ja kun tämä tietokonekamari on vessan vieressä, niin vietin aikaa vuorotellen kummassakin. Sain onneksi aamuyöstä jo nukuttua ja vaikkei olo vieläkään ole kummoinen, niin parempaan suuntaan ollaan menossa. En ehkä kuitenkaan uskalla lähteä pitemmälle kävelylenkille, paistakoon aurinko miten nätisti hyvänsä. Tämä on ilmeisesti jonkun lajin flunssaa, johon liittyy myös vähän kurkkukipua ja ainakin miehellä on nivelsärkyä.

Mahatauti on inhottava vaiva ja toivottavasti paranemme ainakin maanantaihin mennessä, sillä olemme oikein tilanneet asiointiajan pankkiin. Tiistaina on myös yksi toinen tapaaminen. - Ah, tämä kuulostaa niin viralliselta, mutta sitä molemmat oikeastaan ovatkin, joidenkin asioiden järjestelyä niin ja näin.