Vielä kerran oikein lämpöiset kiitokset Puikkopapille tästä koskettavasta enkelistä. Kiitos!!!!

Ainakin minä olen iloinen ja oikein hirmuisen tyytyväinen tekemiimme kauppoihin. Iloitsen enkelistä joka kerta, kun katseeni osuu tähän pikku patsaaseen. Tai ei niin pikkuiseenkaan. Mittasuhteet näkyvät noista viereisistä esineistä, kukkaruukusta, paksusta kirjapinosta ja meidän lasten valokuvasta.

2044904.jpg

Tässä se nyt nököttää, meidän takkahuoneen sivupöydällä, ja vartioi meitä aamusta iltaan. Yläpuolella ikkunassa liihottelee se toinen enkeli, joka myös on usein päässyt kuvaan. Varmaan kuvaan tätäkin uudestaan moneen kertaan, mutta nyt halusin tulla jakamaan iloni teidän muiden kanssa. Ja halaamaan vielä kertaalleen Puikkopappia upeasta työstä.

"Lomaviikko" oli muutenkin mukava. Tosin sitä varjosti saapumisiltana emäntämme pientä kylää kohdannut suuri suru. Kyläläinen, noin 75-vuotias rouva ajoi mopoautolla ja oli kääntymässä kotitielle, jolloin jäi vastaan tulleen auton alle ja kuulemma menehtyi heti. Tietä pidettiin kiinni kolme tuntia, joten jäljen on täytynytkin olla kamalaa. Kuski ja kyydissä olleet nuorukaiset olivat vasta 18-vuotiaita. Kun kävimme seuraavana päivänä viemässä paikalle kynttilän, niin ei autokuski varmaan ehtinyt tehdä yhtään mitään. Paikka oli todella vaarallisen näköinen alamäki kenelle tahansa, vaikka olisi ajanut miten valppaana.

Rouva luultavasti tuli meitä vastaan. Mekin olimme saattaneet ajaa hänen päälleen, jos olisimme olleet muutamaa minuuttia aikaisemmin risteyksen kohdalla. Tai siis me käännyimme seuraavasta risteyksestä ja rouva jatkoi vielä matkaansa seuraavaan, kohtalokkaaseen risteykseen, jossa sitten poikapoloiset ajoivat vastaan. Meillä oli enkeli matkassa, rouvalla ei, vaikka tuskin hän ehti edes huomaamaan, mitä tapahtui. "Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, hänt´ ihana enkeli kotihin vie. Niin pitkä on matka, ei kotia näy, vaan ihana enkeli vierellä käy."

Minun mielestäni mopoautot pitäisi kieltää. Suojaavathan ne ehkä tuulelta ja pahimmalta viimalta, mutta antavat ehkä väärää turvallisuuden tunnetta. Ne ovat kuitenkin onnettomuustilanteessa kuin paperia. Toisaalta mopo saattaa ollaa monellekin syrjäkylän mummolle ja papalle ainoa väline päästä kaupoille ja kylille.