Iki-ihana botswanalainen Mma Ramotswe juo jatkuvasti Rooibos-teetä. Tämä Precious-rouva omistaa Botswanan ainoan naisten etsivätoimiston, jonka lisäksi hän johtaa rautaisella kädellä myös sulhasensa verstaan laiskanpulskeita automekaanikkoja. Mma Ramostswen tarina on edennyt jo viidenteen suomennettuun osaan, joka sivumennen sanottuna pääsee lukulistalleni lähipäivinä. Teosten kirjoittaja on skotlantilainen oikeustieteen professori Alexander McCall´. Hän on asunut vuosia Afriakssa ja sen kyllä huomaa.

Rooibos-tee on ilmaantunut myös suomalaisiin kauppoihin ja pitihän siitä ottaa tarkemmin selvää. Löysin - kiitos google - Fennian asiakaslehdestä seuraavan kuvauksen tästä ihmeteestä. "Rooibos, eli punapensastee, on Afrikassa kasvavan punapensaan neulasista valmistettu, teen tapaan haudutettava juoma. Rooibos on teestä poiketen hyvin vähätanniininen juoma, eikä se siten kitkeröidy vaikka hauduttaisi pitkääkin. – Se sopii juotavaksi yhtä hyvin kylmänä kuin kuumana, neuvoo Parhiala. (Tämä Parhiala on Hakaniemen Kauppahallin siirtomaatavaraliikkeen yrittäjä ja kauppias Markku Parhiala, jota lehti jutussaan haastattelee, toim.huom).

Afrikan lääkekasviksi kutsuttu Rooibos on täysin kofeiiniton ja se on hyvin vitamiini- ja mineraalipitoinen terveysjuoma. – Rooiboksen sisältämiä mineraaleja ovat esimerkiksi kupari, magnesium, kalsium, rauta, sinkki, mangaani, fluoridi ja kalium, luettelee Parhiala. - Lisäksi Rooibus-teessä on enemmän C- ja E-vitamiinia kuin vihreässä teessä. Rooibus -tee lievittää mm. unettomuutta, päänsärkyä ja korkeaa verenpainetta. Lisäksi on osoitettu Rooibus-teen sisältävän ainesosia, jotka helpottavat vatsakramppeja ja vauvojen koliikkivaivoja. Etelä-Afrikassa Rooibusta on käytetty paljon myös allergioiden hoitoon. Yhteenvetona voisi todeta, että Rooibos on todellinen elämän eliksiiri." Lähde. Fennia-ryhmän asiakaslehti 4/2006)