Kiitos kommenteistanne!  Ajattelin, että tässä tulee asiaa kokonaan omaankin postaukseen, mutta kiitos hyvistä ajatuksistanne ja erityisesti  hautaustestamentista. Sitä jäin nyt itsekin miettimään.

Ei liity varsinaisesti eiliseen, mutta tietyistä syistä se ehkä toi virikkeitä päähäni ja aamuyön uniini. Elin viimeisen työpaikan viimeisiä aikoja niin intensiivisesti, että aamulla oli todella paha olo, lähes kestämätön olo. Heräsin ja vaikka paha olo vielä hereilläkin jatkui, niin onneksi uusi päivä vei mennessään kaikki haamut menneisyydestä. "Siitä" on kuitenkin jo niin pitkä aika, että luulisi kaikkien haamujen haihtuneen, mutta eipä.

Haamut hävisivät viimeistään siinä vaiheessa, kun kömmin alakertaan ja katsoin ensimmäisen kerran ulos ikkunasta. Aurinko pilkisti jostain pilvien raottamasta kapeasta kaistaleesta ja valaisi puiden latvoja. Nyt kamera on tietysti taas alakerrassa ja kuvat kamerassa. Jos saan ne tänään koneelle ja rajattua turhat puskat pois, niin tuon tähän postaukseen jonkun kuvan jälkikäteen, oli se niin kaunis näky. Mutta puolta tuntia myöhemmin taivas oli taas harmaa eikä auringosta tietoakaan.

Uusi päivä toi kuitenkin tullessaan vielä muut kummastelut ja ällistelyt. Miten voi tapahtuakin, että juna ajaa suoraa päätä asemarakennukseen, kun - kuten epäillään - pakkanen vie jarrut. Mihinkähän maanosaan nämä nykyiset junanvaunut oikein on suunniteltu ja rakennettu? Luojan kiitos, kukaan ei kuollut ja reipas vartija sai asemasillan tyhjennettyä minuutissa. Minuutissa! Toivottavasti hän saa kaikki mahdolliset hengenpelastusprenikat ja palkankorotuksen ansioistaan.

Lisää kummastelua. Joku ei saa kansalaisuutta, vaikka onkin laillisesti maassa, mutta on tuomittu useita kertoja erilaisista rötöksistä, epäilty vielä useammista ja saanut jopa ns. laajan lähestymiskiellon. Hänen karkotustaan ei edes tule mieleen harkita, vaan odotetaan kunnes ukko on kiusannut tarpeeksi, kiduttanut ja raadellut sekä tappanut. Viranomainen ei voi tehdä mitään. Miksi ei voi?

En tarkoita, että kaikki pikkurikolliset pitäisi hetipaikalla lennättää kotimaahansa, mutta ihmettelen, miten sitten sairas isoäiti, jonka koko suku, lapset ja lapsenlapset ovat Suomessa ja osa saanut kansalaisuudenkin, niin miksi hänet saadaan karkotettua nopeammin kuin mummo ehtii kissaa sanoa? Tai miksi karkotuspäätöksen saanut perhe vauvoineen päivineen riistetään keskellä yötä sängyistään ja pistetään lentokoneeseen? Kyllä silloin valtuuksia riittää. Miten tästä maasta on tullut näin arvoköyhä, raaka ja monin tavoin kova maa heikkoja ja puolustuskyvyttömiä kohtaan?

Tilasin muuten Kotilieden puodista  nukketalon joulukoristeet jo ensi vuodeksi. Ajattelin, että joulukuusta en kuitenkaan osaa itse rakentaa enkä monihaaraista kynttelikköä. Vaikka nyt vielä onkin joulunaika, niin ehkä en nosta kapineita laatikostaan. Ne muuten tulivat aamulla yhdessä pienen kasvihuoneen kanssa. Kasvihuoneesta tulee kasvihuoneen kasvihuone kevätkasvatusta varten meidän ulkoeteiseen ja saa ilmojen lämmettyä siirron pihalle. Juu, paketissa tuli myös tilaamani nukkeperhe. Ei kovin hääppöinen, mutta ehkä siitä sopivalla vaatetuksella saa hyvän. Myssy silmille ja shaali harteille, niin nuori äiti muuttuu mummuksi. Otin perheestä kyllä jo kuvan, mutta sen esittelen nukketalo-blogiissa kunhan ehdin. Nyt pitäisi ensin vähän aikaa lajitella erilaisia romppeita.