Ehdin eilen sopivasti tehdä puutarhatyöt, pistää multaiset vaatteet pyykkikoneeseen ja saunottaa itseni ennen kuin ukonilma alkoi. Vettä tuli roimasti, tosin ei mittarin mukaan, salamoi ja jyrisi. En ole vielä uskaltanut mennä katsomaan kasvimaata, mutta pian siellä on käytävä. Nimittäin nyt taas jytisee... Pistin kasvihuoneen tuuletusluukun ja ovenkin kokonaan kiinni, joten ne ainakin on avattava.

1244978824_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mies hihkaisi minut kuvaamaan mustanpuhuvaa taivasta, mutta kamera ei suostunut ottamaan kuvaa ilman täytesalamaa vai mikä se automaattisalama nyt onkaan nimeltään. Eli kuvassa taivas näyttää petollisen rauhalliselta, mutta pian tämän jälkeen alkoi salamointi ja jyrinä.

Toinen hämmästyttävä ilmiö, jota myös yritin kuvata, mutta joka ei suostunut kuvattavaksi, oli punainen auringonlasku samaan aikaan kun etelästä nousivat nämä mustat pilvet. Vahva punainen väri pilkotti puiden välistä ja oli todella outo ilmestys.

Täällä - tai ainakaan meidän pihassa - ei sattunut vahinkoja. Pelkään aina ukonilmalla vanhojen puidemme puolesta. Nytkin ukkonen oli lähellä, mutta yksikään salama ei onneksi iskenyt ihan kohdalle vaan ehkä seuraavaan mäkeen.