Olen parina päivänä näperrellyt pääasiassa nukketaloasioita, pääsiäisvalmisteluissa näet. Kuvattavaa ei vielä ole, sillä pöydänjalkojen liimat vasta kuivuvat ja ruoat on asettelematta tarjoiluastioihin...

Voin kuitenkin jo mainostaa, että muutama kukkakaali, porkkana ja ehkä perunakin valmistui ja sain letitettyä yhden sievän pullapitkonkin vähän kuivahtaneesta massasta. Pöydän lisäksi teen sellaista korkeaa, vanhanaikaista keittiön kaappia, jossa on kaksi avohyllyä ylhäällä, kaappi alhaalla. - Taitaa tulla seisova pöytä, sillä en vieläkään ole keksinyt mieleisiäni istuinten malleja. Pitäisi päättää ensin, teenkö penkkejä, jakkaroita vaiko tuoleja.

Muut oikean kodin pääsiäisvalmistelut, toisin sanoen huushollin siivous, ei erikoisemmin inspiroi. Onneksi ruokavieraat kahdelle päivälle on kutsuttu, mutta  vielä on paikallaan keksiä, mitä ruokaa heille tarjotaan. Lammasta tietysti ja valkosipuliperunoita, mutta mitä muuta? Lehdissä on vaikka millaisia reseptejä, jotka eivät kuitenkaan ole kivoja silloin kun tehdään ruokaa noin kahdelletoista ihmiselle. Tai siis minä teen eikä kylmätilaa ole rajattomasti käytettävissä.