Luin äsken Uutta Suomea ja kuten eräs toinenkin samaisen nettilehden lukija, minä myös nauroin kippurassa. Uskallan kommentoida, vaikka tiedänkin että blogitutuissani on väkeä Turun suunnalta. Terveisiä vaan Iinekselle, miten siellä nyt noin töpätään? Thorin vasara oli käsittääkseni menestysnäytelmä Kaupunginteatterissa, mutta niin katoaa mainen kunnia.

Jutun otsikko on osuvasti "Turku tyri vierailukutsun Viroon ja Ruotsiin" eli viisaat virkamiehetkö arvelivat, että köyhillä naapureilla ei ole varaa kustantaa kalliita matkoja? Eikä missään tapauksessa ainakaan esiintymään esimerkiksi Tallinnan Pyhän Birgitan musiikkijuhlille, joiden taiteellinen johtaja on Eri Klaas.

Niinpä niin, tässä on tuleva kulttuuripääkaupunkimme. Tämä sama kaupunki kai sitten varmisti, ettei tuleviakaan vierailukutsuja, ei edes vauraampiin maihin tarvitse noteerata, kun Uuden Suomen mukaan myi Thorin vasaran lavasteetkin kapakan somisteiksi ja ne mitä ei myynyt, hävitti kertomatta mitään niiden suunnittelijoille. Niin oikke! Jos ei naurattais, niin itkettäis.