Pihassa oli eilen ruuhkaa. Urosfasaanilla oli kierroksessa peräti kaksi naarasta. Voi sitä siipien viuhunaa ja pyrstön levitystä! Tämä mahdollisesti on piilokuva, mutta itse en ainakaan erota hyvin maastoutuvia tyttöfasaaneja. Tuolla pellolla ja kuusen juurella ne kuitenkin lymyilivät ja ihastelivat komeaa ja etenkin komeaäänistä sulhastaan. Kuva on tietysti otettu ikkunan läpi. Harmi, etteivät fasaanin "korvat" näy kuvassa. Nuo valkeat läiskät ovat siipien vinhaa liikettä.

Kuvia ei pitäisi selittää, mutta nuo putket oikeassa laidassa ovat trampoliinin suojaverkon yhdessä talvessa ruostuneita putkia.

1474310.jpg

Kun saimme fasaanit ihmeteltyä, tuli heti uutta kuvattavaa. Rusakko tuli pikkupihlajan luota tyytyväisen näköisenä. Ehkä se maistui erinomaiselta? Tässä kuvassa se hyppelee kohti talven ruokintapaikkaa, jolle emme ole vieneet enää jyviä. Syynä ovat variksen- ja harakanryökäleet. Kun ruokaa ei tässä ollut tarjolla, siirtyi jänönen - itse asiassa iso ja lihava rontti - pihan toiselle puolelle syömään ruohoa. Nurmikosta yllättäen nousseet kaksi krookusta saivat jäädä rauhassa kukkimaan.

1474296.jpg

1474364.jpg

Tänään pihassa tepasteli mahdottoman komea sepelkyyhkypariskunta. Olisikohan se suunnittelemassa perheenlisäystä meidän pihaan? Jätetään nyt kuvia toiseenkin kertaan, etenkin kun en ole vielä siirtänyt niitä kamerasta koneelle.

Päivään mahtui harmiakin. Vessanpytty katsoi asiakseen hajota, toisin sanoen irrota juuriltaan. Onneksi talossa ei ole vedenpaisumusta, mutta pelottaa se mahdollisuus, että lattia alta olisi lahonnut. Mies sai onneksi putkimiehen jo huomiseksi.

Kun hän oli toimittamassa tätä asiaa, sain minä puolestani soiton terveyskeskuksesta, joka sai mieleni ainakin pahaksi. Tuli mm. kovat laihdutusukaasit. Sehän ei ole mulle yllätys. Yllätys olisi, jos joku osaisikin antaa takuuvarmat neuvot, joilla painon saisi putoamaan. Kukapa sitä mielikseen ylipainoinen haluaa olla?

Kävimme vielä iltapäivällä hakemassa apteekista uudet kolesterolilääkkeet. Vielä ennen lomia on yksi labra-aika ja myös lääkärinaika tilattuna. Pääsen sitten kuulemaan taas neuvoa ja opastusta siitä, miten läskit lähtee. Apteekkireissulla käytiin kaupasta hakemassa kaalinpää, purkillinen hapankaalia ja jauhelihaa. Kaalipata varmaan täyttää kaikki kelvollisen laihdutusruoan kriteerit?

Mutta ei sentään pelkkää harmia. Säästän muutaman kuvan tämän päivän maakuntaretkestä omaksi postauksekseen vaikka huomiseksi. Olimme nimittäin päivällä upeassa kirkkokonsertissa.