Tulen tänään ties monennenko kerran koneelle. Selkää vähän särkee ja muutenkin olen viime päivinä tarvinnut useita pikku-breikkejä. Huomatkaa, Villiviini on uutteran työn uuvuttama, mutta ihan positiivisissa merkeissä. Tulossa näet on isännän synttärit. Tämä tilaisuus on jo "ikivanha" perinne. Talossa on tätä merkkipäivää juhlittu jo lähes kolmenakymmenenä vuotena, oli tasa-, puoliväli- tai muuten vaan tavalliset merkkipäivävuodet. Samalla saamme kutsuttua kerralla ison joukon sukulaisia ja tuttuja joulukylään. Nyt on kyseessä puolivälijuhla. Kun ei tehty numeroa viis- eikä kuuskymppisistä, vaikka toki suunnilleen sama porukka silloinkin kokoontui glögille, niin nyt vähän mainostettiinkin etukäteen. Ei sentään lehdessä.

Sen takia on siivottu, on leivottu ja tehty noin 15 litraa glögiäkin. Ja tässä on vähän väsynyt Villiviini. Ei se mitään, huomisen jälkeen olemme vielä väsyneempiä! Itse sankari on hoitanut uutterasti juoksevia asioita ja pysynyt poissa jaloista. - Vielä on vessan siivous samalla kun käyn napsauttamassa saunan lämpiämään ja sitten kaikki on kunnossa. Huom. komeroita ei ole kuurattu eikä kaappeja! Oikeastaan meidän joulu alkaa nyt, sillä ei tarvitse suuremmin enää miettiä valmisteluja tai ainakaan siivouspuolta. Tosin joulun ruokasuunnitelmat ovat ihan alkutekijöissään. Joulupäivänä on koko perhe koossa ja tusinan verran väkeä ruokapöydässä.

Huomenna on vielä kertaalleen imuroitava ja tehtävä muutama muukin viime hetken valmistelu. Koiran pakana aloitti karvanvaihdon juuri sopivasti ja kaikki paikat on karvassa. Vaikka olen harjannut sitä ahkerasti, niin ei auta. Harjassa ja kammassa on  joka ilta kourallinen vaaleaa karvaa. Otinkin vaateharjan valmiiksi eteisen pöydälle vieraita varten.

Kiva, mutta rankka päivä siis on tiedossa.