Toivottelen varmuuden vuoksi nyt kaikille rakkaille blogiystäville, niin tutummille kuin satunnaisillekin kävijöille rauhallista ja leppoisaa pääsiäisen aikaa. Tässä nimittäin on työlistalla sen verran pituutta, että en varmaan ehdi kovin paljon itse käymään täällä. Nettiriippuvuus on kylläkin sitä luokkaa, että epäilemättä, epäilemättä, täällä käydään!

Tuohon lootaan löysin äsken Martti Lutherin viisauden, jota ajattelin itse noudattaa. Ja myös huomenna rauhoittua ja hiljentyä kuuntelemaan pitkänperjantain sanomaa. Pitkäperjantai on todella aina ollut pitkä ja kuten murheelliseen sanomaan kuuluu, useimmiten auringoton ja pilvinen päivä. Ei varmaan poikkea kaavasta nytkään, jos sääennusteet pitävät paikkansa.

Jotta huomenna todella olisi lepopäivä, on tänään vielä raadantaa koko päiväksi: siivousta, pyykkäystä ja kauppa-asiointiakin. Isäntä tarjoutui auttamaan siivouksessa ja suorastaan sanoi olevansa pahoillaan, kun en ole pyytänyt apua. Rakas mieheni! En ole pyytänyt, kun olen ajatellut, että hänellä on kaikenlaisissa piha- ja halkohommissa ihan tarpeeksi tekemistä. ja jaksamista. Tekeminenkin sujuu hitaammin, kun ei olla enää nuoria.

Rairuohot ja ohranversot ovat jo vähän liiankin hyvässä vauhdissa. Tiput ja puput sekä koristemunat tuon pöytään vasta sunnuntaina, mutta pöytäliinat on jos silitetty valmiiksi. Suklaamunat on muistettu ostaa lapsia varten ja ruokalistat odottavat vain toteuttamista. Eli kyllä tämä juhla-aika tästä alkaa. Yritämme käväistä tänään myös mummulassa, sillä pyhinä olemme itse isovanhempina ottamassa omia pesueitamme vastaan.

Huomenna syömme kahdestaan kala-aterian. Se luultavasti koostuu munakasrullasta, jonka sisään kääräisemme katkarapuja, vihanneksia ja varmaan jotain oikeaa kalaakin. Tässä kohtaa mieheni muistuttaisi keskiaikaisesta katolisten paastoruokamäärittelystä, jonka mukaan tarvittaessa kalaa olivat mm. majavat ja hanhenkaulat.

Lauantaina teen perinteisiä tapojani noudattaen piimäjuuston ja keitän tietysti kananmunia. Pitäisiköhän värjätä niitä sipulinkuorilla? Jos suunnittelemani kakut, toinen sunnuntaille, toinen maanantaille, ovat onnistuneen näköisiä, niin otan sitten vähän ruokakuvia. Ne, kuten lammaspadankin aion väsätä lauantaina, jotta voimme hyvillä mielin toivottaa ruokavieraat tervetulleiksi.

Hyvää Pääsiäistä! Hyvää Pääsisäistä! Hyvää pääsiäistä! Hyvää Pääsiäistä!