Uudenvuodenyö. Piharoihut paloivat upeasti ja valaisivat muuten pimeäksi jätettyä pihaa. Tulet kylläkin sammuivat melkein samaan tahtiin kuin niitä käytiin sytyttämässä. Suurimmat roihut paloivat paljon vähemmän aikaa kuin mitä kuoressa luvattiin, mutta se ehkä johtui vesisateesta ja tuulesta. Kävelimme puolilta öin tienposkeen katsomaan kaupungin ilotulitusta, joka ihme kyllä näkyi hyvin ja olikin kaunis. Pitäisi tietysti sanoa, että sekin raha olisi ollut viisaampaa käyttää meidän mummujen ja muksujen hoitoon, mutta oli se vaan upea. Leivän lisäksi tarvitaan aina myös sirkushuveja...

Korkkasimme kuohuviinipullon ja joimme sen ulkoterassilla alkavan vuoden onneksi ja menestykseksi. Onnea sekä itselle että muille. Isäntä, joka ei käytä tekstareita, melkein kyllä hermostui, kun eukko kaiken aikaa sekä lähetti että otti vastaan tervehdyksiä.

Mutta tämä räiske, joka alkoi jo ennen kuutta illalla, se sai meidän Misse-raukan ihan sekaisin. Joka ikinen kerta, kun isäntä käväisi pihalla, oli koira silmät napillaan eteisessä pyytämässä pisulle. Yksi ex-naapuri antoi koiralleen aina uudenvuodenyönä rauhoittavan pillerin, mutta ihan niin peloissaan ei Misse sentään ole. Räiske onneksi loppui aikaisemmin kuin esimerkiksi vuosi sitten.

Tuntuu mukavalta aloittaa uusi vuosi myös täällä Kattauksessa. Jätin vielä muutaman jouluruokareseptin esille, jotta voin lisätä ne tänne. Esimerkiksi meidän luumukastikkeemme oli sen verran hyvää ja kelpoista muulloinkin kuin joulukinkun kanssa, että resepti kyllä tulee. Ei tänään, mutta lähipäivinä. Siitä minulla ei ole aavistustakaan, mistä olen napannut ohjeen. Itse en ole sitä keksinyt. - Niin juu, onnellista uutta vuotta myös Sinulle, joka eksyit tänne.