Enkeliterapia ei olisi nyt pahaksi ollenkaan. Paikallinen aviisi esitteli uuden yrittäjän palveluita ja tätähän siinä mainostettiin, enkeliterapiaa. Olen ollut siinä käsityksessä, että enkelit eivät käytä konsultteja, enkä käsitystäni näe aiheelliseksi nytkään muuksi muuttaa.

Onhan niitä tietysti kaikenlaisia enkeleitä, pilven reunalla kyyhöttöviä pikkiriikkisiä ja pastellivärisiä liehusiipiä, ihmisten saappaissa tallustelevia ja vieläpä mustiakin.  Luin juuri jostain lehdestä haastattelua, jossa tavallisen näköinen naisihminen kertoi silmät suurina itse olevansa enkeli. Jaa, no niin. Se oli varmaan eri juttu kuin nämä terapoivista enkeleistä kertova.

Kuva on huono, mutta tämmöinen meillä asuu seinällä. Vaikka pää ja koivet ovat mustat, en juuri tätä tarkoita kun puhun mustista enkeleistä.

Kuten sanottu, hyvät enkelit eivät koskaan ole haitaksi. Niitä on taas tarvittu monessa paikassa. Jossain räjähti postilaatikko, kun lapsi meni noutamaan postia. Jossain räjähti kokonainen kivitalo, kun raketti osui siihen - oliko enkelit paikalla? Ehkä olivatkin, kaikesta kauhusta huolimatta.

Mutta silloin ainakin olivat, kun jostain käsittämättömästä syystä joku kahju iltapäivällä tuikkasi alakoulun tuleen Nurmijärvellä. Onneksi lapset saatiin evakuoitua, mitä nyt jotkut joutuivat sukkasillaan pihalle.

Siitä tulikin mieleen Tuusulan koulupalo parin viikon takaa. Siitä on tänään kerrottu lisätietoa: pelastuslaitos antoi kuulemma jo syksyllä 2007 huomautuksen siitä, että koulujen roskiksien pitää olla lukittuja ja  kauempana rakennusten seinistä. Ei vain tämän, vaan useamman koulun kohdalla oli ukaasia ruvettu noudattamaan, ei kovin suurella kiireellä kuitenkaan. Oikein rupesi naurattamaan, kun kuulemma juuri tämä oli se vihoviimeinen koulu, mutta tämänkin roskikseen oli ovet oli hankittu. Asennustyöhön piti ruvettaman heti uudenvuoden jälkeen.

Jep-jep. Cool

Vakuutusyhtiö kuulemma yleensä vähentää korvaussummasta ainakin 25 prosentin verran tämän tapaisen laiminlyönnin takia. On puhuttu miljoonan euron remontista.

Klink Klink (raha)