Tässä sitä vaan leikitään tietokoneella, vaikka pitäisi olla jo siivoamassa taloa ja leipomassa illalla tulevien vieraiden varalle. Itse asiassa odottelen lääkärin puhelinsoittoa ja sen takia en vielä aloita mitään "suurisuuntaista". Viimeksi lääkäri soitti puolta tuntia ennen aikaansa, mutta onneksi olin ehtinyt miettiä omat kysymykseni valmiiksi. Nyt ei ole kysymyksiä sen enempää, vaan kävin jo monta viikkoa sitten tarkistuskokeissa, joiden tuloksia nyt on tarkoitus kuulla.

Ajattelin paistaa vieraille ryynirieskaa ja tehdä kaurahiutalepohjaisen kermavaahto-mansikkakakun. Panen ohjeet ja kuvat tänne aikanaan eli heti kun on jotain kuvattavaa. Ohraryynit ovat jo likoamassa piimässä, joten pian lähden töihin.

Illalla ukkosti ja satoi aika reippaasti. Koirakin taisi olla kauhuissaan, varsinkin kun eteisen lamppu oli palanut ja raukka joutui olemaan sitten pimeässä. Ilmeisesti koira meni eteiseen salamointia piiloon. Varalamppua ei tietenkään sattunut olemaan kotona. Sinänsä sade oli tervetullut ja teki luonnolle hyvää. Mietimme alkuillasta, että pitäisikö aloittaa sadetanssi eli ryhtyä kasvimaan kasteluun. En nyt aamulla muistanut katsoa sademittaria, paljonko sitä oikeasti saatiin. Noinkohan aurinkoiset hellepäivät ovat nyt ohi?

Unkarin syreeni eli Josikan sireeni, kuten mieheni tätä kutsuu, on aloittelemassa kukintaansa. Aikaisessa on tämäkin. Saas nähdä, kukkiiko enää juhannuksena mitään muut kuin loppukesän kukkaset.

649806.jpg

Oikeastaan tämä uusi sivupohja onkin kiva, vaikka eilen tuskailin enkä meinannut millään löytää sopivaa. Kiitos taas kerran Piristysruiskeen Sare!