Nyt se sitten on pakko tehdä, nimittäin keksiä  7-vuotiaalle neitokaiselle erikseen sekä joululahja että synttärilahja. Apua, en keksi mitään!  Tilasin kyllä netistä yhden ulkoleikkikirjan, jota ajattelen joululahjaksi. Vasta myöhemmin tuli mieleen, että ovatkohan alan ihmiset eli äiti ja mummi pitäneet jo huolen perinpohjaisesta leikkikasvatuksesta? Kirja nyt kuitenkin on tilattu, mutta se ei varmaan ehdi ennen lauantaita, jolloin juhlimme synttäreitä.

Pelkkä karkkiaski ei kuitenkaan käy, kun olemme sentään lähisukulaisia. Ajattelin myös vähän nukkekotia, mutta isänsä käy sellaisessa työterapiapaikassa, jossa todennäköisesti tällaisia valmistetaan. Tytöllä on oma tietokone, joten arvatenkin myös kasa pelejä, satuja ja musiikkia, joten niitä en arvaa ostaa. Lähden kohta kampaajalle ja täytyy kai sillä matkalla käydä jotain hankkimassa. Vähän vanhemmalle voisi ostaa vuohen tai kanoja, mutta luultavasti seiska ei vielä niitä arvosta kovin korkealle.

Vuosi sitten tuli lapselle jo prinsessamekot ja korkokengät, joten ne eivät tule nyt kysymykseen. Kun meitä mummeja ja ukkeja on triplat plus tädit, sedät ja enot päälle, niin tavaraakin on kertynyt.

Lapset rakastavat meidän nukkekotia, mutta toisaalta täytyyhän meillekin joku houkutin jättää... tämä on trampoliinista seuraavaksi suosituin kapine talossa. Lisäksi, jos lapsen isällä on edes teoriassa mahdollisuus itse semmoinen tehdä - pystyä tekemään - niin ei ole syytä ottaa kummaltakaan sitä riemua pois. Nukkekotimme on Toisen tyttären peruja ja olen huomannut sen toimivan äärettömän tärkeänä terapialeluna. Kumpikin lapsenlapsi on kalustanut sitä aina tilanteen mukaisesti. Kun toisen vanhemmat erosivat, niin jo oli nukkekoti täynnä matkalaukku kourassa seisovia isiä. Nyt sen edustalla makaa joukko leijona-vainaita, en vain tiedä kumman lapsen jäljiltä. Itse haluaisin alkaa kunnostaa taloa, mutta kun se on noita 80-luvun muovihökötyksiä muovimööpeleineen, niin en ole ryhtynyt toimeen. Ehkä pitäisi tehdä ihan oma, aikuiseen makuun sopiva huvila rinnalle? Yksi tuttu on harrastanut nukkekoteja jo vuosikaudet ja hän vaatettaa sen aina vuodenaikojen mukaisesti. Jouluna on kuuset ja koristeet ja jouluvalot.