Almamaria haastoi:

"Ota kuva lähimmästä ikkunasta avautuvasta maisemasta, tai jos olet ulkona, kuvaa bloggausympäristösi. Liitä kuva blogiisi ja kerro, missä yleensä bloggaat (kotona, töissä, kirjastossa, kahvilassa, you get my point) ja onko kuvassa kyseessä normaali bloggausympäristösi. Haasta mukaan haluamasi määrä muita bloggaajia ilmoittamalla haasteesta heidän kommenttilaatikkoihinsa."

925908.jpg

Bloggaan aina kotona ja juuri tässä paikassa, yläkerran työhuoneessa, jonka näkymiä olen kuvannut lukuisia kertoja. Ikkunasta näkyy villiviinin lisäksi juuri nyt ruskan väreihin asettuva vaahtera. Oikein kurkottamalla näkyy naapurin pellon laita ja sen takana häämöttävä konehalli. Ikkunalaudalla on varmaan parikymmentä vuotta vanha rohtoaaloe, kaksi Oiva Toikan mustaa lasilintua eli Varis ja Variksenpoika, kolme jostain nimettömistä lasimyymälöistä ostettua pientä lasilintua ja pikkuinen, jo kärsätön lasinorsu, joka on peräisin lapsuudestani. Lisäksi ikkunalaudalla on kaunis Nuutajärven lasitehtaan sininen 200-vuotisjuhlapullo, jonka on suunnitellut taiteilija Kerttu Nurminen. Ikkunaseinällä on suuri maalaus, yksi keramiikkalautanen, seinäkello ja raameissa kaksi entiseen elämääni viittaavaa kuvaa.

Ikkunan vieressä on ovi vaatehuoneeseen. Siellä säilytetään pääasiassa sellaista vaateirtaimistoa, joka on kutistunut sopimattomaksi tai muuten tarvitaan äärimmäisen harvoin sekä talon pöytäliinoja ja matkalaukkuja.

Työhuoneessa on paljon kirjahyllyä. Tietokonenurkkauksessa on vanhan ammattikirjallisuuden ja mappirivistön lisäksi ns. tyttöjen romaaneja ja dekkareita eli niitä, joihin mieheni ei kajoa sormellaankaan ja joita käyn joskus yöllä hakemassa unilukemistoksi. Tietokoneeni ja printteri asustavat tässä kirjahyllyn kulmaan rakennetussa sopessa. Lundia-hyllyt ovat kiertäneet mukanani vuosikymmenten ajan ja kun yhdistimme kaksi runsaasti kirjoja omistavaa taloutta, huomasimme iloksemme myös kirjahyllyjen olevan samaa rotua. Nykyisin kirjoja taitaa olla jo kasoittain ja hyllyittäin joka huoneessa. Onneksi vanhassa talossa on tilaa.

Huoneessa on myös vierassänky, ja siinä muutama varapeitto, tyynyjä ja lapsenlapsen äidiltään perimä ja tänne unileluksi jättämä iso Ressu-lelu. Sänkyä peittää isoäidin ruuduista joskus koululikkana virkkaamani päiväpeitto. Huoneessa on vielä iso kirjoituspöytä, jota nykyisin tarvitaan hyvin harvoin, pari työtuolia, kolme jakkaraa ja pieni penkki.

Tästä toisesta kuvasta näkyy uutterasti mainostettu kasvihuoneeni ja maantie. Näkymä on sama kuin työhuoneesta, mutta kuva on otettu parvekkeelta.

925922.jpg

Haastan nyt leikkiin mukaan Jalokiven Iineksen, SeijaP:n Heimolasta  sekä Annen ellette vielä ole vastanneet tähän.