Täällä näkee kuvia toinen toistaan ihanammista käsitöistä. On suloisia ristipistotöitä, kauniita huiveja, tyylikkäitä jakkuja ja ties mitä taitavien naisten aikaansaannoksia. Ei siis ihme, että itsellekin on tullut mieliteko aloittaa joku kädentyö, jotta sormetkin vähän vertyisivät. Eilen inspiraatio iski. Aloitin varmuuden vuoksi helpoimman mahdollisen työn: aina-oikein-huivin neulomisen.

Olen joskus tehnyt vähän vaativampiakin töitä, vaikken käsityöalalla mestari olekaan. Esimerkiksi ristipistot olivat aikanaan, vuosia sitten todellista terapiaa, silloin kun makasin pitkällä sairaslomalla eikä kirjaa jaksanut pitää eikä oikein muutakaan tehdä kivuilta ja säryiltä. Tarkkuutta vaativaan käsityöhön keskittyessä ei kipuakaan aina huomannut. Nyt ei näköni tahdo riittää pikkuruisten pistojen ompeluun, eivätkä tietysti töppösormetkaan taivu samalla tavalla. Kesällä ja suurennuslasilampun kanssa sentään ristipistotkin jotenkin sujuvat, mutta isot käsityöt ovat saaneet jäädä. Yksi suuri kukkakranssilla kirjailtava pöytäliina taisi jäädä ikuisiksi ajoiksi tekemättä.

Mitä tähän huiviin tulee, niin on mielenkiintoista nähdä riittääkö aika. Huivin nimittäin pitäisi olla valmis ensi viikkoon mennessä. Malli on muuten tietysti helppo ja nopea kuin mikä, mutta lanka ja puikot toimivat yhdessä vähän tahmeasti. Jos olisin fiksu, istuisin nytkin neulomassa. Kuten pian istunkin, sillä iltapäivällä ollaan taas kasvihuoneella.

En vieläkään ottanut kasvihuoneen tekeleestä kuvaa, mutta voin vakuuttaa, että rakentaminen edistyy. Nyt osa plekseistä on tukevasti painettu paikoilleen, mutta myös miehellä jo sormenpäät rikki. Hän päättikin lähteä tapaamaan kaveriaan ja saamaan ehkä vähän uskonvahvistusta tähän hankkeeseen. Saavatpa sormetkin aikaa toipua.

Inspiraatio, osa II, iltapäivällä 

Tulin muuttamaan villiviinin kuvan vähän kesäisemmäksi ja lisäämään tähänkin jotain somistusta. On myös pakko todeta, että ei tällä tuulella pihatöitä tehdä, ei ainakaan kasvihuoneita rakenneta. Aurinko paistaa, mutta lämpöä ei ole kuin vähän toistakymmentä astetta ja tuulee aika tavalla. Nyt istutaan pirtissä ja neulotaan huivia. Isäntäkin kävi hakemassa pitkät kalsarit jalkaansa kesken töiden. Minusta säätiedotus ei kyllä tällaista luvannut. Naapurin isäntä tuli aamulla äestämään ja nyt näköjään on kylvökone traktorin perässä. Luulimme jo, että lähipelto jää häneltä kesannolle, mutta mukavaa on nyt jäädä odottamaan viljan lainehtimista. 609717.jpg