On varmaan paras kirjoittaa pääsiäiskakkujen reseptit heti muistiin, sillä sen verran muokkasin alkuperäisiä. Mutta sitä ennen tietysti toivotukset: iloista pääsiäistä!

500546.jpg

Olen tehnyt kumpaakin kakkua aikaisemmin, joten optimistisesti annoin toiselle nimen Ihana ja toiselle Nopea. Lisään kuvat mahdollisesti myöhemmin tänne reseptien väliin ja tietysti kommentoin, jos kakut eivät kelpaa koirallekaan.  Kumpikin on uunia kaipaamaton tuorejuustokakku.

Nopea juusto-appelsiinikakku

504015.jpg

Ota irtopohjavuoka ja vuoraa se kokonaan leivinpaperilla tai tee kuten minä: pingotin leivinpaperin vain renkaan väliin, jolloin se suojaa pelkästään pohjan. Murskaa pohjaan puoli pakettia eli 200g digestive-keksejä ja sekoita joukkoon n. 100 grammaa sulatettua voita. Painele vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Liota viittä liivatelehteä kylmässä vedessä. Vatkaa 2 dl vispikermaa vaahdoksi. Sekoita eri astiassa yhteen 400 g appelsiini-tuorejuustoa, 100 g maustamatonta tuorejuustoa, 1/2 - 1 dl tomusokeria ja kahden appelsiinin mehu, mutta ota n. puoli desiä mehua erikseen, kuumenna se mikrossa kiehuvaksi ja liuota siihen liotetut liivatelehdet. Sekoita liivateliuos huolellisesti juuston joukkoon. Lisää lopuksi varovasti nostellen kermavaahto seokseen ja kaada se vuokaan hyytymään, miel. seuraavaan päivään asti. Irrottele kakku tylppäpäisellä veitsellä vuoan reunoista ja taiteile se vadille.

Ihana suklaakakku

503956.jpg

Tässä on samanlainen pohja kuin edellisessäkin kakussa. Ei haittaa, kun tarkoitus on tarjota se eri porukalle.

Täyte on vähän monimutkaisempi valmistaa. Pane 6 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Erottele varovasti kolmen kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Varo ettei valkuaisen joukkoon joudu yhtään keltuaista, sillä silloin se ei vaahtoudu. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja jätä odottamaan.

Suklaata tarvitset n. 250 g. Minulla oli levy valkoista ja levy tummaa suklaata, jotka sulatin mikrossa. ()Alkuperäinen kakku on tehty pelkästä valkosuklaasta.) Sekoita sitten 200 g maustamatonta tuorejuustoa, keltuaiset, 1 - 2 dl sokeria ja vähän vaniljasokeria sekä lisäsin vielä joukkoon sulatetun, hiukkasen jäähtyneen suklaan. Ota n. puoli desiä vettä, kuumenna se mikrossa ja liuota veteen liivatelehdet. Sekoita tämäkin huolellisesti muun massan joukkoon.

Taas uusi kulho! Vatkaa siinä 3 dl kuohukermaa vaahdoksi. Lisää vaahto juusto-suklaaseokseen ja lopuksi vielä mukaan valkuaisvaahto. Kaada vuokaan murupohjan päälle kuten edellisessäkin kakussa. Tämä on paksumpi ja vaatii jääkaapissa vähintään viiden tunnin hyytymisajan, mutta mieluiten seuraavaan päivään.

Varasin pääsiäisen kunniaksi marsipaaniruusuja, joilla aion koristella kakkuni. Ei, en tee niitä itse enkä aio kuuna kullan valkeana opetellakaan tekemään.