Sataa, vaikka tänään kai piti olla poutapäivä. Pihatyöt jäivät eilen tekemättä ja vakaa tarkoituksemme oli tännän esimerkiksi istuttaa pari päivää sitten lahjaksi saamani Kuokkalan luumu maahan. Ei istuteta, ei. Tai ehkä istutetaankin vielä illalla, sillä sataa ja aurinko kurkistaa jostain pilvenraosta.

Tänään on täysikuu eli ensi yönä arvatenkin taas valvotaan. On myös mummin nimipäivä. Entiseen aikaan mummilla oli aina tänään isot kestit.

1987542.jpg

Kuvasin kuu-ukon illalla eikä minun kameravarustuksellani kolmen ikkunalasin läpi tämän komeampaa kuvaa voi saada. Olen siis tyytyväinen, vaikka ihmettelenkin, mikä tuo alareunan klommo mahtaa olla.

Pihassa on lennellyt tikkoja, niitä tavallisia ruokavieraitamme eli käpytikka, joka on Suomen yleisin tikkalaji. Panimme talipötkön linnuille ja vaikka yleisin ruokavieras istuu tässä, niin myös tikat käyvät mielellään syömässä talia.

1984302.jpg

Mies näki yhtenä päivänä pihassa myös kiivaasti lentävän palokärjen, mutta tietysti kamera oli silloin sisällä. Närhikin on liikkunut tammen vaiheilla, mutta kuvaamatta on jäänyt. Sisällä kamera oli ollut eilenkin, kun mies katseli meidän postilaatikon vieressä olevaa pihlajaa. Viimeisiä pihlajanmarjoja oli nakertamassa harvinainen pariskunta, punatulkku. Ennen se tiesi lumipyryä, tänään näköjään vesisadetta! Punatulkku on meidän pihapiirissämme todella harvinainen vieras.

Tässä kuitenkin yhden ystävämme kuva:

1984274.jpg

Meidän pihafasaanimme leikki aamulla sfinksiä ja istui vuorotellen katkenneella puunrungolla ja oksalla pulleana ja komeana ja kerrankin hiljaa. En varmaan koskaan aikaisemmin ole huomannut miten komea "päällys" tuolla linnulla on. Sitä vain ihmettelen, mikä on syynä noin pullukkaan olomuotoon. Emäntiä tai perillisiä ei näkynyt tänään.

Ehkä fasaani valvoo oikeuksiaan ja vahtii tiluksiaan. Nimittäin eilen tapahtui se ihme, että naapurin leikkuupuimuri ajoi pellolle. Muut isännät ovat jo kyntäneetkin, mutta näköjään jotkut vielä puivat. En tiedä, oliko mahdollisesti varaosat lopussa ja kone rikki vai isännällä muuta tekemistä. Ei hän tosin pitkään ohrapellollaan viipynyt eikä ihme. Mies yhtenä päivänä haki yhden korren ja laski siitä jyvät sekä arveli, että yhtä vähän jyviä on viimeksi ollut keskiajalla. Niin ilkeä en sentään ole, että panisin naapurin kuvaa tähän, vaikka sellaisenkin kyllä tulin ottaneeksi.