Olga-täti oli kiltti ihminen. Hän osasi leikkiäkin lasten kanssa ja ehkä sen takia rakastimme häntä. Minulla tosin ei ole aavistustakaan siitä, mistä hän tuli ja minne meni. Oliko hän sukua, ehkä kaukainen mummin serkku vai muuten vaan tuttava, en tiedä. Sitten kun hän oli jo poissa, kävin hänen haudallaan samalla kun piipahdin mummin ja vaarin haudalla. Aika kuluu: viimeksi kävin siellä vuosi sitten, kun ystävämme Pena laskettiin hautaan samalle hautausmaalle.

Näitä tuttuja kaatuu, kun alamme itsekin olla sitä ikäluokkaa. Eilen oli lehdessä ex-miehen serkun muistokirjoitus. Hän tosin jäi minulle aikanaan vieraaksi, kun oli sen verran eri ikäpolvea, ja muutenkin eron jälkeen siteet katkesivat tykkänään siihen sukuun. Ex-miehen kanssa välit tosin ovat ihan hyvät, kuin kavereita tai perhetuttuja olisimme. Olen käynyt heillä kylässäkin, vaikka miehen nykyiselle anopille on täysin käsittämätöntä, että ex-muija voi tulla kyläilemään. - Otin kirjoituksen talteen, sillä tapaamme pian yhteisen lapsenlapsemme synttäreillä. Tytär on varmaan tulossa Lapin reissultaan lähipäivinä. Tänään tuli kortti, joka oli postitettu Nordkapista.

Vähän proosallisempaakin asiaa näin viikon aluksi: Tänään saatamme lähteä pakastinkauppaan. Mies rupesi viime viikolla pohtimaan ääneen, ovatko nuo yläkerran vanhat rakkineet jo paloturvallisuusriski. Ovat varmaan, sillä ikää on kummallakin jo ainakin kolmisenkymmentä vuotta. Eli ovat lisäksi sähkösyöppöjä, kun käydä hurraavat lähes yötä päivää  ja mikä pahinta, eivät oikein kunnolla siltikäään toimi. Katselimme valikoimaa jo lauantaina, mutta yksi kriteeri eli kotimaisuus nyt ei ainakaan täyty. Ns. kotimaisia merkkejä kyllä on, mutta valmistusmaa useimmiten jotain muuta. Helkama oli ainut poikkeus kaappimalleista, joka  ainakin osa malleista - tehdään kaiketi vielä Suomessa. Yhtään suomalaista säiliötä ei markkinoilta löydy, vaikka sen kyllä tiesin ennestäänkin. Kun tutkin Helsingin energialaitoksen markkinakatsausta netistä, tosin vuoden takaista, niin valmistusmaana mainittiin mm. Kiina, Turkki, Korea, Slovenia, Puola, Unkari, Espanja ... oli sentään mukana Italia, Tanska, Ruotsi ja Saksakin. Tämähän ei sinänsä ole uutinen: kotimainen merkki ja tavara mikä tahansa, valmistusmaa EU tai EU:n ulkopuolinen maa, mikä tahansa. Joskus sentään Suomikin.

Nyt pitäisi vielä ratkaista, mistä saamme pari rivakkaa nuorta miestä kantamaan uutta pakastinta sisään ja vanhaa ulos, sillä itse emme taida pystyä raahaamaan koneita rappusia pitkin. Vasta sitten mennään ostoksille.