jaAurinkoista päivää ja mukavaa päivää toivottelen samalla kun odottelen, tulisiko ehkä jokunen pikkunoita virpomaan. Niitä ei eksy meille vaivaksi asti, joten ovea ei tarvitse panna lukkoon. Tietysti jossain kerrostalossa voi olla ihan toinen tilanne. Päivä on kaunis, vaikkakin vähän viileä, joten pikkunoidilla luulisi kiireitä riittävän. Minua kauhistuttaa oikean noituuden ja loitsujen lisääntyminen tässä ainakin ennen ihan kristillisessä maassa. Silti en osaa yhtään paheksua näitä pikkuakkoja ja -ukkoja. "Virvoin, varvoin, tuoreeks´,  terveeks´ tulevaks vuueks. Mulle palkka, sulle... Miten se nyt menikään?

Aamu ei alkanut hyvin: postilaatikossa ei ollut lehteä. Kun on tottunut viettämään puoli aamupäivää sunnuntai-Hesarin kanssa, niin kyllä tuntuu oudolta. Ties mitä uutisia jää näkemättä ja lukematta! Aprillipäivän pilatkaan eivät enää huomenna ole mitään.

Kun sitä nuorempana luki pelkästään vihki- ja kasteilmoituksia, niin nyt olen kuin huomaamatta luiskahtanut myös kuolinilmoituksiin. Hää- ja kihlauutisissa onkin harvoin enää tuttuja, kuolinilmoituksissa sitäkin enemmän. Vauvauutisista voi sentään vielä arvuutella, olisiko joku tuttava tai entinen työkaveri ehkä tullut mummoksi tai papaksi.

Näin eilen ensimmäiset leskenlehdet ja otin kuvankin, mutta en viitsi nyt ruveta hakemaan kameraa... Kuvittele se mielessäsi: pieni, hyväntuulinen aurinko tien laitaan. Eipä tässä muuta tällä kertaa kuin hyvää päivänjatkoa!

Edit. Noita-akat saapuivat vitsoineen, joten nyt saan vähän asiaan kuuluvaa kuvitustakin. Kauniimpiakin vitsoja olen kyllä nähnyt... Nuo tyhjät risut ovat kyllä omia oksia, joihin odotan tai ainakin toivon söpöjä pieniä lehtiä pääsiäiseksi.

486823.jpg