Halloween-kurpitsahahmoni:

Ideakeittiön halloween-testi: olen onnellinen kurpitsa

Olen onnellinen kurpitsa
Se on kivaa, kun vähän pelottaa.

Tee sinäkin
Ideakeittiön halloween-testi

Tällaisen testin löysin, kun yön pimeydessä seikkailin unta etsimässä. Unta ei toistaiseksi ole löytynyt, mutta tämä löytyi Miialta. Heh, enpä olisi arvannut tämmöistä testiä ikinä tekeväni, mutta ohikaan ei tänä yönä pääse, hu-huu! Eikä ole idistä testata päivänvalossa.

No juu. Varmaan illan silakkavuokakin närästää ja valvottaa. Tein pienen sovelluksen Ruoka-Pirkan ja viime viikkoisen silakkapiirakkamme ohjeiden väliltä. Silakkafileitä oli tasan kilo. Pursotin fileille vähän Kallen mätitahnaa ja sen päälle vähän tilli- ja ruohosipulisilppua. Sitten rullalle ja vuokaan. Siis ei yhtään tarvitse lisätä suolaa, sillä tunnetusti mätitahna on jo itsessään kamalan suolaista. Lisäksi murensin rullien päälle vähän aurajuustoa (kuivunutta jo, joten oli pakko keksiä käyttöä) ja lopuksi 2 prk 5-prosenttista ruokakermaa. Sitten vaan vuoka noin pariinsataan asteeseen suunnilleen puoleksi tunniksi. Viimeistelin närästysyöni tekemällä perunamuusia, johon kiehautin sipulisilppua mausteeksi.

Pieni noita-akka valvoo tässä kanssani. Kukkapuska on aito kaupan valmiskimppu.

1028127.jpg

Täällä muuten kummittelee ihan selvästi. Olen jo pariin kertaan kuullut askelia. Juu-u, ihan selvästi. En kiistä, etteikö isäntä mahdollisesti olisi myös valvomassa ja käynyt ehkä vessassa, mutta sen lisäksi tuuli ujeltaa nurkissa. Vanha talo puhuu kyllä aina omia puheitaan.

Hiirisesonkikin taitaa olla alkamassa. Isäntä on nähnyt kahtena iltana ystävämme Pallokorvan terassin lintulaudalla. Eilen sillä oli kuulemma muijakin mukana. Kyseessä siis on vanha tuttu, pyöreäkorvainen metsähiiri. Pallokorva ei tule sisälle eikä muutenkaan tee pahaa, käväisee vain hakemassa auringonkukan siemeniä evääksi ja katsoa napittaa meitä tuttavallisesti.