Sarjassa arkiruokaa mainostan nyt eilistä lihamurekettä eli färssiä. Ohje on iso, sillä teen yleensäkin ruokaa vähintään kahden päivän annoksina. Toinen tytär oli eilen syömässä, mutta ruokaa on hyvinkin vielä tälle päivälle ja luultavasti jää leivän päällekin leikattavaksi. Lihamureke ei ole niin mieltä ylentävän näköistä, että siitä kannattaa ottaa kuvaa, mutta maku oli harvinaisen hyvin kohdallaan. Tässä resepti: 

Täytetty lihamureke

1,5 kg naudanjauhelihaa, 2 prk kevyt-kermaviiliä, 1 pussi sipulikeittoaineksia (Pirkka, Knorr ja mitä niitä jauheita nyt on), 2 kananmunaa. Mausteeksi valkosipulirouhetta, rosmariinia ja pippuria. Täytteeksi ostin pussillisen pakastepurjorenkaita, joita kypsensin pari minuuttia mikrossa sekä pötkön pippurituorejuustoa. (Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä keittoaineksista tulee helposti liiankin suolainen mureke.)

Turvotin sipulikeittoaineksia hetki kermaviilissä, sekoitin munat ja mausteet joukkoon. Lisäsin mukaan jauhelihan ja vaivasin taikinan kunnolla sekaisin. Tämä on niin suuri annos, että sekoittaminen on aika raskasta. En tiedä miten sähkövatkain jaksaisi työskennellä? Itse kyllä sekoitin taikinan puuhaarukalla ja lopuksi autoin vähän käsin. En viitsinyt kaivaa yleiskonetta kaapista.

Levitin taikinan isoon uuninkestävään lasivuokaan ja levitin keskelle juovaksi purjot ja niiden päälle tuorejuustoviipaleet (taisi olla Arlan juustoa). Sitten käänsin taikinan reunoilta täytteen päälle, suljin pötkön kunnolla ja tasoittelin pinnan sekä työnsin uuniin. Paistoaika oli runsas tunti n. 170 asteessa. Kypsyyttä kannattaa tietysti tutkia ja kokeilla tikulla tai ottaa keskeltä pieni maistiainen ja varoa ettei mureke pääse kuivumaan uunissa. 

Minulla oli samaan aikaan uunissa paistumassa purjosipuli-perunasuikalevuoka. - Kun syömme kahdestaan, en yleensä laita perunoita vaan keitämme runsaan annoksen vihanneksia. Nyt kun Tytärkin oli paikalla, tehtiin oikein kunnon ateria salaatteineen ja jälkiruokineen.