Käsittämätöntä, millä vauhdilla kevät tulee. Katselin eilen pihakoivua ja se näytti melkein olevan hiirenkorvalla. Aamulla kun ensimmäisen kerran kurkistin ikkunasta, niin mitä näinkään? Se ON hiirenkorvalla! Kuva epäonnistui, kun aurinko paistoi lasiin.

Eilen tuli tarkkailtua pihan luontoilmiöitä pääasiassa maasta käsin, kun polvillani rapsuttelin kukkapenkkiä eli tein sitä samaa mitä edellisinäkin päivinä. Nyt kukkapaikat ovat kunnossa ja odottavat vain muutamaa uutta kasvia. Orava kävi saavilla juomassa ja plutasi oikein kunnolla. Onneksi olin edellisenä päivänä huomannut panna pari seivästä saaviin juuri tällaisten tapausten varalle. Joskus muovisaavista on nimittäin löytynyt vainajiakin.

Näin eilen pihassa ensimmäisen kirjosieponkin. Se oli uros, joka kuulemma tuleekin ennen naarasta, varaa pesän ja laittaa sen kuntoon. Kun sitten emäntä on tullut ja istuu munien päällä hautomassa, lähtee herra kirjosieppo etsimään itselleen sivuvaimoa. Tikka käy säännöllisesti tutkimassa linnunpesiä ja varastamassa munia. Yhden puun juureltä löytyikin jonkun pesärosvon syömä kottaraisen muna. Vähän keltuaista oli jäänyt kuoren laitaan. Toinen mahdollinen pesärosvo on orava. - Sääli, sillä kottarainen ei ole moneen vuoteen pesinyt meidän pihassa ja nyt kun se vihdoin hyväksyi pesäpöntön, niin menetti heti pesueensa. Toivottavasi se munii vielä uuden satsin.

Polvet ovat tietysti eilisen jäljiltä aika hellinä, mutta niille teki hyvää, kun muistin aamulla voidella carmolis-voiteella. Onneksi polvetkin saavat nyt vapaapäivän. Ehkä juhlistamme työn päivää esimerkiksi virittelemällä trampoliinia. Tai aloittelemalla ikkunanpesua, kun eivät nuo vapaaehtoisvoimat ainakaan vappuna aio tulla talkoisiin. En tiedä sitten, tulevatko muutenkaan erikseen pyytämättä. Minun on aina ollut vaikea pyytää uudestaan asiassa, josta on jo sovittu. Silloin ikään kuin olettaisi, että toinen osapuoli tulisi pyytämättä. Ikkunaruutuja on joka tapauksessa niin runsaasti, että niistä riittäisi isommallekin porukalle pestävää. Kolminkertaiset vielä ja joka lasi erikseen pestävä. Voi tosin olla, että pestään nyt vain ulko- ja sisäpuoli, elleivät välit näytä karmean pölyisiltä.

Vappua juhlitaan kaksistaan kotona, kun sääkin on näin suosiollinen. Mitäpä sitä vanhat ihmiset muuta... heh-heh. Kuva on viime vuodelta, mutta mitäpä näitäkään joka vuosi uusimaan. Tarjoilut on samat, paikka on sama. Ajattelimme tuoda terassille kesäkeittiön eli matalan pöydän ja keittolevyn, jolla on hyvä vaikka grillailla illalla vähän vaikka sikapossua.

 555116.jpg

Niin että hauskaa vappua vain kaikille!