Tätä en uskoisi, ellen olisi omin silmin nähnyt ja valokuvannutkin.  Kuten olen moneen kertaan toitottanut, rakennan nukketaloa. Hankkeeni on levittäytynyt tuvan pöydälle ja vaikka normaalisti emme pidä päiväsaikaan eikä usein illallakaan huoneessa valoja, niin nyt niitä oli pakko pitää päällä.

Sunnuntain iltapäivä oli jo loppupuolella, kello oli ehkä neljän, viiden paikkeilla. Yhtäkkiä ikkunasta rupesi kuulumaan napakkaa koputusta. Joku oli tosissaan yrittämässä lasin läpi sisälle. Minusta se näytti linnulta, isolta linnulta ja sehän se olikin. Ehdin katsella sitä hetken, napata kameran, virittää sen ja ottaa kolme kuvaakin ja vielä huutaa isännän paikalle ennen kuin tämä vieras poistui paikalta.

1249858356_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Varpushaukka se siinä tuijottaa. Se istui vanhan ja käytöstä jääneen lintulaudan katolla. Valitettavasti talousvaa´an päällä olevat paperit (eivät ole maksamattomia laskuja) ja kukkapurkit haittaavat vähän näkyvyyttä, ehkä puolin ja toisin.

En osaa arvata, näkikö lintu sisältä jotain mielenkiintoista. Ehkä se oli kiinnostunut rakennushankkeistani tai paremminkin närkästynyt, sillä niin äkäinen ilme sillä oli silmissään.

Tästä haukka lensi lähimmän puun oksalle - erehdyimme vain puusta, kun etsimme lintua tammesta. Se olikin hevoskastanjan oksalla ja jatkoi siitä kauemmas mäntyyn. Emme enää saaneet ulkokuvia, sillä lintu lähti jatkamaan matkaansa.

Uskomaton kokemus!