Aamuaurinko hyppeli ja kimalsi ihanasti. Se suorastaan tanssi hangella. Sanomattakin on selvää, etteivät kimaltevat jalokivet näy kuvassa yhtä kirkkaina, mutta vähän ehkä kuitenkin. Pakkasta näytti olevan vähän toistakymmentä astetta.

402883.jpg

Otin kuvan ikkunan läpi, mutta sitten kävelin pellon laitaan näpsäisemään toisen kuvan jänisten komeasta tiestä. Sitä voisi jo kutsua pupujen maantieksi. Olen aikaisemminkin maininnut, että ruokimme pihassa jäniksiä. Säännöllisen ruokinnan ansiosta puut ja pensaat saavat olla rauhassa ja kuten näkyy, ruokavieraita kyllä käy.

402888.jpg

Kauhallinen kauraa, joukossa on vähän hernettä, tekee kauppansa niin että aamulla ruokintapaikalle tuleva varis löytää hädin tuskin enää muutaman jyväsen. Täytyyhän variksenkin tietysti elää, mutta emme erityisesti toivo niitä, kuten emme harakoitakaan pihapiiriin. Sen takia kaura viedään ulos vasta illan hämärryttyä.

Isäntä on nähnyt urpiaisia monenakin päivänä lintulaudalla. Muuten linnusto on ennallaan: talitinttejä, sinitinttejä, mustarastaspariskunta ja jokunen viherpeippo. Kuulin eilen talitintin laulunkin: titi-ty. Tikka päristelee, mutta ei ole tullut pihaan ruokaa hakemaan. Ylenesä talipötkö maistuu sille jossain vaiheessa kevättä. Jäljistä päätellen myös fasaanit kuljeskelevat pihalla ruokaa etsimässä. Sen sijaan viime viikon luontohavaintoa eli sisälle tullutta metsäpäästäistä ei ole enää näkynyt. Joku sen on varmaan syönyt. Lumikon lisäksi talon alla käy varmaan vakituisesti jonkun naapurin kissa, sillä jälkiä näkyy talon ympärillä. Tuossa ylemmässä kuvassa on sekä jäniksen että kissan jäljet, vaikkei niitä kuvasta taida tunnistaakaan. Tämä luonnon seuraaminen pienessäkin mittakaavassa on mukavaa.