1559266.jpg

Syvälliset analyysit elämästä ennen SITÄ päivää jäivät nyt tekemättä, kun uni painaa oikein toden teolla silmään. Oi mitä olisinkaan kirjoittanut, aiheena TÄMÄ päivä! Ehdinpä kuitenkin vielä ennen nukahtamista koneelle, tehdä tutun blogikierroksen ja nyt tänne omaankin blogiin - odottelemaan tietysti syntymäpäivääni.

Yritin myös käydä kommentoimassa IinesJ-ystävän blogia, mutta nyt vaihteeksi blogger temppuili. Jos ei sovi saada kommenttia perille, niin ei sitten. Jos Iines luet tätä, niin tiedät että olen yrittänyt. Oireet ovat tutut: sitä ei ihminen huomaa uupumustaan, joka hiipii juuri tuolla tavalla vähän kerrallaan, varkain. Ja tuttua sekin, miten sitä haalii ja haalii tekemistä ja kuitenkin näkökenttä supistuu kaiken aikaa. Mutta siitä selviää, maisema valaistuu, silmät kirkastuvat ja voi alkaa vaikka miten aurinkoinen uusi elämä, kun ensin oppii hellittämään. Meillä molemmilla on vahva tuki puolisoissa. Minullekin kävi useamman kerran niin, että tämä soitti tietämättään juuri sillä hetkellä, kun eniten tarvitsin kuuntelijaa ja olkapäätä. Johdatusta, sanon minä. Sattumaa, sanoo joku toinen, mutta yhtä kaikki sanat tulivat oikealla hetkellä.

Viherpeukaloista tuli tilaamani kasvipaketti sopivasti tänään ja istutinkin kasvit heti uhkarohkeasti, jotta niille varaamat paikat penkeissä eivät ammottaisi tyhjyyttään. Tomaatintaimet sentään siirsin sisälle enkä toisaalta istutushetkellä tiennyt, että viikonloppuna kylmenee vielä tästäkin. Ne kasvit. jotka eivät halua elää, varmaan sitten kuolevat.

Väsymykseeni on siis syynsä: myöhäisen kellonajan lisäksi erityisesti kaksi laatikollista vuohenputkiroipetta ja neljä laatikkoa perennoja. Huusholli alkaa olla kunnossa eli kaikki on pikkusilausta vaille valmista. Kampaajareissulla kävin vielä kempparissa ostamassa elämäni kai ensimmäisen kajal-kynän, jota en todellakaan osaa käyttää. Huomenna opettelen.  Ei kun tänään, sanoo oma kelloni, vaikka tämä vuodatuksen kello näyttää ihan omiaan. Mutta siirretäänpä oikeaan aikaan: nyt voin onnitella itseäni ja toivottaa hyvää syntymäpäivää. Kiitos toivotuksista! Siis minä itse itseäni tässä yösydännä kiittelen, mutta etenkin teiltä tulleet toivotukset ovat tuntuneet kivoilta. Olen myös puhunut tänään ja eilen oikein pitkiä puheluita henkilöiden kanssa, joita en ole tavannut moneen vuosikymmeneen.

Nyt sydän on täynnä kiitollisuutta, iloa, hymyä ja hyvää mieltä. Ehkä minä-raato olen huomenna tähän aikaan jossain määrin eri mieltä, jalat muusina ja selkää särkien... Tulen sitten raportoimaan, en kuitenkaan huomenna, en taatusti.

Toivottavasti ei sada. Juhla perustuu ulkoilmaseurusteluun mitä suurimmassa määrin.