Pakko oli tulla hetkeksi sisälle vetämään henkeä ja pitämään ns. tupakanmittaista taukoa. Olen tänään kääntänyt kasvimaata jo parisen tuntia, tosin ehkä kymmenen minuuttia työtä - kymmenen minuuttia lepoa -periaatteella. Vanha selkäpahainen ei oikein muuta kestä.

Neljännes maasta on nyt käännetty ja kottikärryllinen erilaista rikkaruohoa, etenkin juolavehnää on odottamista kuskaamista "johonkin" eli pois silmistä tontin laidalle. Isäntä ajeli joutomaan turpeita ruohonleikkurilla silpuksi, en tiedä millä menestyksellä. Hän siis pohjustaa uutta kasvimaatamme.

Aloitin aamun kantamalla aamupalani terassille. Terassikausi siis on siltäkin osin avattu. Linnut lauloivat ihanasti, tikkakin käväisi ja räkättirastaat tappelivat variksen kanssa. Palokärki huusi jossain kauempana reviirinsä toisella laidalla. Naapurin isäntä oli aloittanut kylvötyöt. Siinä aamun uutiset.

Heräsinkin tänään harvinaisen aikaisin meteliin, jota ei puoli seitsemältä olisi kuulunut kuulua. Arvelin sen tulevan toisen naapurin traktorista, joten pakko oli nousta tarkastamaan tilanne. Lähipellolla ei kuitenkaan ole vielä ketään, joten ääni kuului sittenkin jostain kauempaa.

Tauko päättyy. Työt jatkuvat. Jatkan raporttia myöhemmin.

Ai niin - osaako joku neuvoa, miten siirrän tuon valkovuokkolaatikon ylemmäs tai vasemmalle puolelle?