Eipä tarvitse enää miettiä, teenkö pihlajanmarjahyytelöä vai pihlajanmarja-omenahilloa. Puut tyhjenevät hyvää vauhtia. Rastaat nimittäin ovat taas paikalla ja ahmimalla ahmivat marjoja. Tässä puussa olevat ainakin ovat kaikesta päätellen maittavia:

1935889.jpg

Marjat maistuivat varmaan hyviltä, sillä tertut harvenevat hyvää vauhtia. En muista aikaisempina syksyinä nähneeni tällaisia rastaslaumoja enkä etenkään pihlajanmarjoja napostelemassa. Vai olenko vain ollut niin kiireinen, etten ole ehtinyt näkemään?

1935896.jpg

Linnut lentää liihottivat edes takaisin puusta toiseen. Kuvan ottaminen lentävästä linnusta oli vaikeaa, mutta onnistui sentään lopulta jollain lailla.

1935901.jpg

Olisi varmaan ollut liikaa vaadittu, että olisin saanut kolmea enempää samaan kuvaan poseeraamaan, vaikka puu oli näitä täynnä. Liikkeellä oli ainakin mustarastaita ja räkättejä.

1935868.jpg

Tilhiä ei ole vielä näkynyt. Rastaat varmaan tietävät, ettei tilhiä kannata odottaakaan, jos aikoo itse päästä satoa jakamaan. Samoin oravat tyhjentävät kiireesti tammia terhoista ennen kuin kauniin värikkäät mutta häijyääniset närhet saapuvat. Tai ovat kai nekin jo tulleet, sillä olen kuullut äänen kahtena päivänä, mutta vielä ne eivät ole tulleet meidän pihaan asti.

Aina sanotaan, että tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. Hehkuttelin viikonlopun kuvausmatkaani, mutta tunnen sen seuraukset edelleen jaloissani. Sanotaanhan niinkin, että ylpeys käy lankeemuksen edellä. Näin kävi. Olin niin sanomattoman typerä, että lähdin liikkeelle paljain kintuin ja pelkät puutarhakengät jalassa. Niillä samoilla töppösillä olen tallustellut koko kesän kaikki kauppareissutkin ilman mitään ongelmia ja ilman sukan sukkaa. Nyt sitten kengät kalvoivat sen kokoiset pahat hiertymät ja vielä sellaisiin kohtiin jalkoja, että vain hääkengät eli ykkösjalkineet käyvät. Mies tekee kauppaostokset varmaan vielä huomennakin ja minä kylvettelen jalkojani monta kertaa päivässä. Oikein hyvin laastaroituna voin panna sandaalit jalkaan juuri ja juuri asioilla käynnin ajaksi, mutta kestää varmaan vielä monta päivää ennen kuin nämä paranevat kunnolla. Niin että kyllä harmittaa. Kas kun ei tähän ikään mennessä vielä ole oppinut noinkaan yksinkertaista asiaa.

Valokuvaus sujuu onneksi ikkunastakin. Kävin tosin hetki sitten paljain jaloin pienellä kasvihuoneen tarkastusmatkalla. Vihreitä tomaatteja on tulossa vielä valtavasti, mutta toin punaisiakin sisälle lasten ämpärillisen verran. Kasvimaalta löytyi yllättäen kolme kesäkurpitsaa. Ne olivat laihoja ruipeloita, mutta muuten hyvän näköisiä. Kotimaiset kesäkurpitsat hävisivät yllättäen kaupasta jo muutama viikko sitten. Espanjalaisia en osta. Enkä kotimaisia paprikoita, jotka maksavat melkein 6 euroa kilo. Kotimainen kurkku ja tomaattikin ovat sikahintaisia.