Pihassa tekee tänä kesänä varmaan parhaiten marjoja köynnöskuusama:

791834.jpg

Niin nätti ja niin myrkyllinen. Onhan tuo tavattoman koristeellinen kasvi pihakiven päällä, ensi kukinta-aikaan ja nyt uudelleen, mutta onneksi talossa ei ole pikkulapsia.

Marjapensaista ei tosiaankaan tule juuri mitään tänä vuonna, mutta samaa valittavat kaikki muutkin. Tytär ja lapsenlapsi pyöräilevät tänään päiväkahville ja saavat poimia, jos haluavat. Vadelmia sen sijaan olen saanut jo varmaan lähemmäs kymmenen "litraa", siis vajaan litran pakasterasiallista. Mutta hyvä näin. Juommekin ensi talvena kaikki mennä-vuotiset mehut pois siinä toivossa, että pensaat jaksavat kantaa satoa taas ensi kesänä. Sillä perusteella myös luumut ja omenat ovat ensi vuonna hyvin satoisia.

Floksi rupeaa vihdoin ja viimein kukkimaan, mutta laihalta sekin rivistö näyttää. Raukat kuivuivat pahasti viime kesänä kastelusta huolimatta ja luulimmekin jo, että koko penkki on käännettävä ympäri. Nyt saivat kukkaset vielä armonaikaa. Krassit sen sijaan kukoistivat viime kesänä upeasti, mutta nyt on vasta pari vaivaista kukkaa. Ehkä kylvin siemenet vähän turhan myöhään? Ehkä nuo vielä innostuvat? Semmoista se on, joskus liian aikaisin, joskus liian myöhään.  Varmaan pitäisi ruveta pitämään kasvipäiväkirjaa?

791909.jpg

No niin, eipä tässä muuta kuin meille kaikille suloista viikonloppua! Lämmintä on luvassa.